Nepečená jahodová torta

karielko - fotkakarielko, 6. marca 2014
Nepečená jahodová torta
Foto: karielko

Jemný a lahodný.

12
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
125 g
400 ml
250 ml
100 g
1 bal.
1 balenie malé
1 ks
3 bal.
750 g al. mrazené
 na potretie pekáča
2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Keksy si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Ihneď rozotrieme do tortovej formy,vyloženej papierom na pečenie. Boky formy vytrieme natenko olejom. Dáme na 30 minút do mrazničky.

  2. 2

    Umyté a očistené jahody nakrájame na plátky. Časť si odložíme na ozdobu. Zvyšok zmiešame s jahodovým džúsom a mixujeme na jemno. Do tejto zmesi pridáme malé balenie želatíny, pripravenej podľa návodu na balíčku a ihneď natrieme na keksíky. Opäť dáme na 20- 30 minút do mrazničky.

  3. 3

    Jogurt si vymiešame s práškovým cukrom, jemne vmiešame vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a vanilkovým luskom. Asi tri PL vmiešame do rozpustenej želatíny a ihneď spracujeme so zvyškom krému. Natrieme na jahodovú zmes, dozdobíme podľa fantázie a dáme do mrazničky na 30 minút. Potom tortu môžeme vybrať a presunúť do chladničky, alebo, ako to bolo u nás, nakrájať.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: