Foto: karielko
Jemný a lahodný.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
125 g |
|
400 ml |
|
250 ml |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 balenie malé |
|
1 ks |
|
3 bal. |
|
750 g al. mrazené |
|
|
|
na potretie pekáča |
|
2 dl |
|
Postup
-
1
Keksy si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Ihneď rozotrieme do tortovej formy,vyloženej papierom na pečenie. Boky formy vytrieme natenko olejom. Dáme na 30 minút do mrazničky.
- 2
Umyté a očistené jahody nakrájame na plátky. Časť si odložíme na ozdobu. Zvyšok zmiešame s jahodovým džúsom a mixujeme na jemno. Do tejto zmesi pridáme malé balenie želatíny, pripravenej podľa návodu na balíčku a ihneď natrieme na keksíky. Opäť dáme na 20- 30 minút do mrazničky.
- 3
Jogurt si vymiešame s práškovým cukrom, jemne vmiešame vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a vanilkovým luskom. Asi tri PL vmiešame do rozpustenej želatíny a ihneď spracujeme so zvyškom krému. Natrieme na jahodovú zmes, dozdobíme podľa fantázie a dáme do mrazničky na 30 minút. Potom tortu môžeme vybrať a presunúť do chladničky, alebo, ako to bolo u nás, nakrájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu