Nepečená jahodová torta

Autor receptu: karielko

Jemný a lahodný.

12
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Keksy si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Ihneď rozotrieme do tortovej formy,vyloženej papierom na pečenie. Boky formy vytrieme natenko olejom. Dáme na 30 minút do mrazničky.
  2. Umyté a očistené jahody nakrájame na plátky. Časť si odložíme na ozdobu. Zvyšok zmiešame s jahodovým džúsom a mixujeme na jemno. Do tejto zmesi pridáme malé balenie želatíny, pripravenej podľa návodu na balíčku a ihneď natrieme na keksíky. Opäť dáme na 20- 30 minút do mrazničky.
  3. Jogurt si vymiešame s práškovým cukrom, jemne vmiešame vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a vanilkovým luskom. Asi tri PL vmiešame do rozpustenej želatíny a ihneď spracujeme so zvyškom krému. Natrieme na jahodovú zmes, dozdobíme podľa fantázie a dáme do mrazničky na 30 minút. Potom tortu môžeme vybrať a presunúť do chladničky, alebo, ako to bolo u nás, nakrájať.