Nekysnutý čerešňový koláč
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv pripravíme cesto tak,
že múku so soľou, vanilkovým
cukrom, maslom pokrájaným
na kúsky, vajcom a žĺtkom
miesime tak dlho, až
kým vznikne hladké cesto.
- Takto vypracované cesto
zabalíme do fólie a dáme na
hodinu do chladničky.
- Medzitým
odkôstkujeme umyté
čerešne, ktoré vložíme do
hrnca spolu s maslom, solamylom
a cukrom a varíme
asi 6 minút. Potom primiešame
mandľovú arómu
a zmes necháme vychladnúť.
- Cesto rozdelíme na 2 polovice,
jednu ešte vložíme do
chladničky a z druhej urobíme
guľu a medzi 2 fóliami
ju vyvaľkáme do okrúhla
a dáme do formy.
- Na cesto
nalejeme čerešňovú plnku
a z druhej polovice cesta
vytvoríme vrch koláča podľa
vlastnej fantázie – mriežky,
srdiečka, kvety...
- Koláč
potrieme žĺtkom, posypeme
mandľami a dáme piecť pri
teplote 180°C 40–45 minút
|