Nektarinkovo-jablkový kompót s koňakom a vanilkou fotorecept
Foto: izabella929
Tento rok máme pomerne dosť veľa letných jablčok. Musím to využiť a pozavárať na kompoty a lekváre..
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Tento rok máme dosť veľa letných jablčok..musím ich spracovať, škoda by ich bolo nechať padať a znehodnotiť..ešte je na strome dosť veľa jablčok..
-
2
Nazbierala som si zo stromu jablčka..
-
3
je s nimi teda dosť práce, ale keď sú police v špajzi plné, to je radosť pre každú gazdinku..ja som jablčka umyla, poutierala do sucha a začala som ich šúpať..
-
4
šupky nejdú do smetí, ale ich pekne uložím na plech vysušiť..teraz je veľmi teplo, dobre sa sušia i vonku...keď budú súché, odložím do 5 litr. pohára , posypem škoricou a bude v zime výborný čaj..
-
5
ani jaderníky a odpad nejde do smetí, ide rovno do suda spolu s tým, čo ešte napadá červivé, povykrajuje sa zlé a hnilé a bude super jablčkovica...
-
6
a teraz môže prikročiť k zaváraniu..poháre a viečka som si umyla, vysterilizovala...nektarinky som umyla ,utrela a prekrojila na štvťky..jablčka na kompot krájam na malé kocky..na dno pohára idú klinčeky, potom rad nektariniek, na to idú jablčka, potom pokrájaný pomaranč na krúžky a hrozienka...na vrchu ukončím jablčkami..dám za kávovú lyžičku vanilky, 3 lyžice koňaku a zalejem nálevom: na 1 liter vody pridám 400g cukru, urobím sirup a zalejem ovocie..medzi ovocie dávam hrozienka..
-
7
koňak som si len naliala do pohára a postupne pridávala do každého pohára lyžičkou..
-
8
Hotovo už aj s nálevom a zatvorené..
-
9
no a nie sú krásne? prajem dobrú chuť , ak to vyskúšate.....
Diskusia k receptu