Nebeská pena (fotorecept)
Autor receptu: meggienka76
Keď budete chcieť, aby sa Vám niečo príjemne rozplývalo v ústach, pripravte si túto
úžasnú čokoládovú penu.
Postup
- Najprv si dáme rozpustiť čokoládu nad vodným kúpeľom. Pripravíme si zvlášť do 2 misiek po 50g cukru, bielka a žĺtka. Žĺtka s cukrom šľaháme 3 minúty na najvyšších otáčkach(môžme pridať aj citrón. kôru). Následne vyšľaháme bielka s cukrom a samostatne šľahačkovú smotanu.
- Takto vyšľahané ingrediencie začneme postupne spájať.
- Najprv spojíme čokoládu so žĺtkami.
- Primiešame amaretto.
- Vmiešame vyšľahanú nie úplne dotuha šľahačku,ale nie celú, len 4 PL!!!
- Zľahka spojíme s vyšľahaným snehom.
- Opatrne vmiešame nastrúhanú čokoládu.
- Jemne navrstvíme do nádoby, ktorá sa dá uzatvoriť a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
- Podávame so zvyškom vyšľahanej šľahačky a malinovým prelivom.