Nebeská pena (fotorecept)

Autor receptu: meggienka76

Keď budete chcieť, aby sa Vám niečo príjemne rozplývalo v ústach, pripravte si túto úžasnú čokoládovú penu.

6
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si dáme rozpustiť čokoládu nad vodným kúpeľom. Pripravíme si zvlášť do 2 misiek po 50g cukru, bielka a žĺtka. Žĺtka s cukrom šľaháme 3 minúty na najvyšších otáčkach(môžme pridať aj citrón. kôru). Následne vyšľaháme bielka s cukrom a samostatne šľahačkovú smotanu.
  2. Takto vyšľahané ingrediencie začneme postupne spájať.
  3. Najprv spojíme čokoládu so žĺtkami.
  4. Primiešame amaretto.
  5. Vmiešame vyšľahanú nie úplne dotuha šľahačku,ale nie celú, len 4 PL!!!
  6. Zľahka spojíme s vyšľahaným snehom.
  7. Opatrne vmiešame nastrúhanú čokoládu.
  8. Jemne navrstvíme do nádoby, ktorá sa dá uzatvoriť a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
  9. Podávame so zvyškom vyšľahanej šľahačky a malinovým prelivom.