Foto: bugout
Koláč piekla moja polovička, avšak z knihy čo som tu vyhral a navyše som trošku dozeral tak sa tvárim, že je to môj recept. Zobraziť celý popisKoláč piekla moja polovička, avšak z knihy čo som tu vyhral a navyše som trošku dozeral tak sa tvárim, že je to môj recept. K názvu... Pôvodne išlo o zdravý recept s kokosovým cukrom, mandľovým olejom a všeličím čo doma nemáme, tak sme to nahradili tým čo máme. Poleva sa polovičke vzhľadom moc nepodarila (a zachrániť som to nevedel), ale koláč je tak výborný, že aj napriek biednemu vzhľadu recept pridávam/e.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Jablká nastrúhame tiež na jemno (ja som ich nešúpal). Všetky ingrediencie zmiešame a cesto vylejeme na plech. Malo by byť vysoké 3-4 cm (na foto vidíte, že som mal tenšie). Došiel nám olej, takže sme dali deci oleja a deci masla (olivový som tam liať nechcel...).
- 2
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 25 minút.
- 3
Nátierkové maslo zmiešame s cukrom a natrieme na koláč hneď po upečení. Skúšali sme ho čerstvo upečený, aj z chladničky na druhý deň. Z chladničky je lepší...
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept vypadá dobře a klidně bez polevy. Kombinace jablka/mrkva je fajn a záruka chutnosti.
A urobil si velmi dobre. Ja osobne nie som zastanca zdravsich, odtucnenych, nizkokalorickych a podobnych vymyslov. A najradsej mam maslo = lyzicou. A slahacku = rovno z kelymku. A uplne najradsej by som mala miesto pri peci u @cesminaz , len @haji mi tam zabera miesto :-(
olivoveho oleje se neni treba bat, ja ani jiny doma nemam a do peceni davam klidne olivovy... staci si zvyknout, mne uz to neprijde jine
Achjaj... jednou a víckrát ani omylem. Bo jsem měla jen panenský olivoil a to je sila!!
@mirop , @haji ja mám rád olivový olej, avšak niekde sa mi hodí a niekde nie. Do sladkého koláča sa mi skrátka nehodí. A áno asi by som si zvykol, prečo si však mám zvykať na niečo čo mi nechutí...???