Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Ne/zdravý koláč

bugout - fotkabugout, 25. apríla 2021
Ne/zdravý koláč
Foto: bugout

Koláč piekla moja polovička, avšak z knihy čo som tu vyhral a navyše som trošku dozeral tak sa tvárim, že je to môj recept. Zobraziť celý popisKoláč piekla moja polovička, avšak z knihy čo som tu vyhral a navyše som trošku dozeral tak sa tvárim, že je to môj recept. K názvu... Pôvodne išlo o zdravý recept s kokosovým cukrom, mandľovým olejom a všeličím čo doma nemáme, tak sme to nahradili tým čo máme. Poleva sa polovičke vzhľadom moc nepodarila (a zachrániť som to nevedel), ale koláč je tak výborný, že aj napriek biednemu vzhľadu recept pridávam/e.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
40 g
120 g
200 ml
2 ČL
2 ČL
4 ks
Poleva:
50 g




Postup

  1. 1

    Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Jablká nastrúhame tiež na jemno (ja som ich nešúpal). Všetky ingrediencie zmiešame a cesto vylejeme na plech. Malo by byť vysoké 3-4 cm (na foto vidíte, že som mal tenšie). Došiel nám olej, takže sme dali deci oleja a deci masla (olivový som tam liať nechcel...).

  2. 2

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 25 minút.

  3. 3

    Nátierkové maslo zmiešame s cukrom a natrieme na koláč hneď po upečení. Skúšali sme ho čerstvo upečený, aj z chladničky na druhý deň. Z chladničky je lepší...

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je dôležitý vzhľad, ako chuť, pokiaľ koláč nejde na výstavu :) A ak je chutný, môže byť hrboľatý a neviemaký, keď sa dá zjesť, na inom nezáleží. A tento, podľa surovín je určite dobrý, to hovorím ja.....
haji
Vůbec nevadí, že některý koláč nevypadá, hlavně že je chutný. Správně @evanaaa ! Pobavil jsi mě s tým olejom. Haha Už jsem jednou do perníku použila olivoil a dasishrůza. Byt voněl jako olivový lis s nevím čím dokopy a perník - ehm - snědla jsem ho. Za odměnu to nebylo.
Recept vypadá dobře a klidně bez polevy. Kombinace jablka/mrkva je fajn a záruka chutnosti.
bugout
@evanaaa @haji obaja ďakujem obom za pochvalu... A áno naozaj je ten koláč výborný, šťavnatý skrátka paráda. Tá poleva potrebná veru nie je, ale je chutná takže vzhľad ide bokom a ako milovník jablkových koláčov skúsim posunúť pomer na možno aj jedna k jednej.... Už tu bolo jablko dosť cítiť a keď to posuniem bude ešte viac jablkový. Už teraz sa teším.
zolik
@bugout (25.4.2021 19:16)
A urobil si velmi dobre. Ja osobne nie som zastanca zdravsich, odtucnenych, nizkokalorickych a podobnych vymyslov. A najradsej mam maslo = lyzicou. A slahacku = rovno z kelymku. A uplne najradsej by som mala miesto pri peci u @cesminaz , len @haji mi tam zabera miesto :-(

mirop
@haji (25.4.2021 17:55)

olivoveho oleje se neni treba bat, ja ani jiny doma nemam a do peceni davam klidne olivovy... staci si zvyknout, mne uz to neprijde jine
1x haji
renado
Ahojte,ja som minule dala polevu z rozmixovaneho jogurtu a natierkoveho masla s cukrom,skuste,móžu byť rózne chute jogurtov.
2x haji a bugout
haji
@mirop (26.4.2021 11:43)
Achjaj... jednou a víckrát ani omylem. Bo jsem měla jen panenský olivoil a to je sila!!
1x bugout
bugout
@renado dobrý nápad, určite vyskúšam. To nátierkové maslo bolo samo osebe dosť tuhé a zle sa tam natieralo s jogurtom to veru bude paráda...
@mirop , @haji ja mám rád olivový olej, avšak niekde sa mi hodí a niekde nie. Do sladkého koláča sa mi skrátka nehodí. A áno asi by som si zvykol, prečo si však mám zvykať na niečo čo mi nechutí...???
bugout
@renado (27.4.2021 10:46) pamätal som si tvoju radu a dnes dal zmes nátierkového masla, čokoládového jogurtu a cukru. Paráda!! Takže ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia