NE-pečené mäsko (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Toto mäso je dumstované vo vlastnej šťave,ale na oko je ako pečené.Je šťavnaté a veľmi chutné.Je to zdravá príprava mäsa,ked chcete zakamuflovať- oklamať oči,že je to pečené v rúre.K tomuto mäsku môžte urobiť prílohu podľa ľubovôle,či zemiaky,alebo knedle a pod.

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mojom prípade je to krkovička,ale môžme použiť akekoľvek mäso.Meso som si vykostila a urobila dva oriešky.je som ho stiahla ihlicami,ale môže sa aj zviazať,aby sa dalo pekne krajať.je to veľmi jednoducha príprava.Mäso si osolím,okorením.t.j. aké mám a čo mi najlepšie vyhovuje.Soľou nemusíte moc šetriť,ale zasa ani nie toľko ako na šunku,tak primerane.nakonies som ho ešte dobré potrela červenou paprikou a pokvapkala vorčerstvom.To si pripripravím večer,aby sa mäsko marinovalo.zakryjem a nechám v chlade postať.
  2. Potom ho zo všetkých strán dookola opečiem do hneda na troške masti alebo oleja.Pri opekaní pustí trocha šťavy.
  3. Ked je mäsko opečené,tak pridám koreňovú zeleninu,podlejem vyvarom ,v mojom prípade to bolo s kostí.Podlejem len toľko ako chcem potom mäsko podávať,či so šťavičkou,alebo chcem omáčku,alebo len ku knelíku,či to už s kapustou,alebo s omáčkou.To už je na vlastnej fantázii.zakryjem a dusím na miernom ohni približne 45 min.Hovädzinu treba dlhšie.
  4. Ja som mäsko vybrala,vývar scedila,a zeleninu som vo vývare rozmixovala a s 1 čl solamilu ešte zahustila.Bola výborna zeleninová omáčka k zemiakom.Mäsko je fantastické jemňunke , šťavnaté a na oko ako pečené.