Foto: evusik
pre tých, ktorí majú radi syry z modrou plesňou... pokračovanie :-)
príprava
Postup
-
1
Cibuľku nasekáme na drobno, vajíčka uvaríme na tvrdo... polovicu cibule, jedno vajce a trochu petrželky si odložíme bokom
-
2
syr postrúhame, pridáme maslo a smotanu a vidličkou vymiešame
-
3
smotany pridáme toľko aby vznikla polotuhá, vláčna hmota
-
4
pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, petržlenovú vňať a jedno posekané vajíčko na tvrdo. Zamiešame a dáme zachladiť.
-
5
v druhej miske si zmiešame odloženú posekanú cibuľku, druhé vajíčko posekané na drobno a petrželku
-
6
na bagetky dáme nátierku a posypeme ju zmesou vajíčka, cibule a petržlenovej vňaťky
-
7
a tu sú obidve syrové nátierky... vľavo s orechmi a vpravo s vajíčkom... dobrú chuť :-)
@evusik , tie Tvoje nátierky sú skrátka skvelé, dnes po tých šiškách som si povedala, že nebudem večerať, no ale ochutnať som predsa musela no nie?? Ibaže ked som ochutnala, neostalo iba pri tom, skrátka sa jej nedá odolať, dcéra mi tu za chrbtom našepkáva: "mami napíš tam, že je úžasná", nezdobila som ako Ty, nebolo kedy, ale ked to bude pre návštevu, tak sa pohrám.DAKUJEM:-))