Naša obľúbená písmenková tarhoňa

majsi - fotkamajsi, 25. januára 2011

Ak mi dochádza inšpirácia,vždy si spomeniem na túto tarhoňu.Naučila som sa ju od mojej priateľky

6
porcií
2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík 500 g
2 pol.lyžice
2 kávové lyžičky
1/2 litra




Postup

  1. 1

    Písmenká opražím na oleji uplne do hneda,osolím a zalejem vriacou vodou a nechám dusiť asi 15 minút pod pokrievkou. Klasická príprava tarhone.Podávam ju k vyprážaným kuracím stehnám a uhorkovým šalátom.Nám to veľmi chutí a aj deti majú zábavu.

Diskusia k receptu

sovka62
Dusiť písmenká ma ešte nenapadlo. Keď sme mali malé deti, dávala som písmenká do polievky, veľmi sa im to páčilo a hľadali písmenká, ktoré už poznali. Udusené by to mali ľahšie, nemuseli by to nahánať lyžicou.
mariaklara
Keď prídu vnúčatá, určite im to urobím, bude sa im to iste páčiť, veď tarhoňu zbožňujú. Vďaka za nápad.
evetik
Moj syn nema rad tarhonu,ale ma rad pismenka do polievky .Skusim urobit k masku a mozno mu zachuti.Dobry napad.
remcula
Tak to by mne vůbec nenapadlo!!! Je tady někde recept na tarhoňu? U nás nedostatkové zboží, ale dá se určitě udělat.
majsi
ďakujem a dúfam,že Vám bude chutiť :)))
nataluka
Pre remculu: bol tu nedávno recept na tarhoňu, lebo som podľa neho varila: na jeden diel tarhone dva diely vody. Ja ju opečiem nasucho v hrnci mierne dohneda, zalejem vodou, posolím a necham variť na miernom ohni. Keď je uvarená, a vypnem plyn, dám na vrch kocku masla a nechám pod pokrievkou ešte pár minút. Týmto spôsobom pripravujem aj slovenskú ryžu a skúsim aj písmenká... Tiež mi to nenapadlo...
majsi
Tu je ale dôležité tie písmenká upražiť uplne do hneda,aby mali tú správnu chuť.Mne chutí aj čistá bez mäsa :))