Nápoj k vodke

stefanm - fotkastefanm, 17. júna 2011
Nápoj k vodke
Foto: stefanm

Pridávam to tu len tak,pre pobavenie....Množstva sú uvádzané pre 2 osoby ale zdatnejší to môžu skonzumovať za hodinku-dva aj samy. :)

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

5-10 ks
200-500 g
1-2 ks
3-5 l pitná
2ks 1/2 litrove fľaše




Postup

  1. 1

    Kvety bazy opláchneme,citrón poriadne umyjeme a nakrájame a spolu s cukrom dáme do veľkej fľaše (ja som musel ísť do kuchyne môjho obľúbeného baru,kde mi dali 3l od horčice,lebo doma som takú nemal a zdržal som tam sa asi 2 hodinky).

    Nápoj k vodke - obrázok 1
  2. 2

    Všetko zalejeme studenou,pitnou vodou,na vrch dáme potravinovú fóliu alebo celofán...

    Nápoj k vodke - obrázok 2
  3. 3

    ...a uložíme na miesto kde doobeda svieti slnko.

    Nápoj k vodke - obrázok 3
  4. 4

    Po štyroch dňoch precedíme cez gázu.

    Nápoj k vodke - obrázok 4
  5. 5

    (toto foto som robil asi na 8x,lebo som jednou rukou fotil a druhov lial a nikdy sa mi nepodarilo trafiť aby bolo vidno aj ruku aj hrniec a tak som furt prelieval z hrnca do fľaše a zase do hrnca!!)

    Nápoj k vodke - obrázok 5
  6. 6

    Precedene naplníme do fliaš čo nám ostali od včerajšieho žúru a trochu si odlejeme do džbánku.

    Nápoj k vodke - obrázok 6
  7. 7

    Fľaše odložíme na chladné tmavé miesto (ja som ich dal do chladničky ale neviem zistiť či tam je tma keď ju zatvorím) a s džbánkok do ktorého sme pridali hodne ľadových kociek...

    Nápoj k vodke - obrázok 7
  8. 8

    ...sa premiestníme na balkón (áno @altyn,to je tam kde griluješ a susedom púšťaš dym na navešané prádlo!).

    Nápoj k vodke - obrázok 8
  9. 9

    V ďalšej fáze pridávame na jeden dvojdecový pohár 0,5dcl bazového nápoja a dolejeme doplna vodkou.

    Nápoj k vodke - obrázok 9
  10. 10

    Po treťom pohári začneme vidieť matne a...

    Nápoj k vodke - obrázok 10
  11. 11

    ...po piatom asi taktoooo....hik

    Nápoj k vodke - obrázok 11

Diskusia k receptu

marcy
daváj ...naliváj,hig....nezabudnem na Rusky,ktoré sa každý večer zrúbali pod obraz boží :o)))...ak chceli dať dieťaťu piť,najprv museli ochutnať,či je to voda,alebo ostré...toľko si nadonášali na stôl pred večerným programom na dovolenke.Ani " Guči " okuláre nezahladili stopy po flámoch,večer začínali fajčiť s nóblesou,no neskoro v noci držali cigaretľe ako robotníci na stavbe...najviac sa tomu tešil fešný mužský personál,lebo dámy boli bez partnerov....ako dúhy
tothka
Fajn, mám odskúšané, zatiaľ len bez vodky.
sovka62
Nie som istá či chápem. Pol deci bazového nápoja a dvojdecový pohár doliať doplna vodkou? Takže jeden a pol deci vodky? To sa mi nezdá....
tothka
Sovka a nič ti nehovorí tá posledná fotka v recepte ?
hubata
Najlepšia je tá posledná fotka, robená z posledných síl. Vidno že chlap je bez dozoru a potom vymýšľa takéto dobroty ktoré ja - slušná žena musím ukladať do KK. Si šikuľka: vtipný, šikovný, šporovlivý ....... Ďakujem za pobavenie a ukladáááááááááááááám, hik do KK!
hannah22
poznám, pijem ale bez vodky, ale je to dobrý návod na to aby to zachutilo aj manželovi... :))
dorisa
Chystala som sa tent rok robiť, ale...... zas nevyšlo. Tak nabudúce podĺa teba pripravím tento elixir, a potom si možno aj tú vodku zadovážim. Dík za recept.
paveljrk
Po prečítaní receptu som mal chuť hneď sa presťahovať.Nedá sa!No je to paráda.Ukladám a príležitostne odskúšam.No nie na sebe.
evanaaa
Bazu nemám, vodku nemám, cukor nemôžem, takže čo? Zostáva mi len sa kochať týmito obrázkami a piť dia limo. Ale alkohol aj tak nepijem, tak tá vodka by mi nechýbala, ale baza ano.
hubarka35
bazy sice niet ale dá sa to i zo sušenéj urobit-len nech je slnečno vonku,ja robievam i sirup z nasušenej-ked už doma vypiju všetko a nemám....
cervenka
Tak toto je bomba, všatky baby sa tu tvária, že vodku nepoznajú a len tak sa im slinky zbiehajú - ha-ha, určite už potajomky kuchtia a koštujú : o)))
altyn
@Stefanm nemaj obavy, dym stúpa nahor a susedia ktorý bývajú nad mojim balkónom iste neperú... Veď kto by si vytrhával perie... :-)))
pacik
Vypi, bo naľato, nalej, bo vypito... :-)))
zmmm
to je dobréééééééééééé :DDDDD
steffik
Vtipné, vyskúšam, ale bez alkoholu. U nás nie je v kurze. Inak práve začína baza pod Tatrami. Tak hurá na ňu, kým nezmeškám!! Včera som si doniesla zopár, ale musím do doliny, v dedine nie je. Tešákujem sa na dobrý sirup.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia