Foto: stefanm
Pridávam to tu len tak,pre pobavenie....Množstva sú uvádzané pre 2 osoby ale zdatnejší to môžu skonzumovať za hodinku-dva aj samy. :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Kvety bazy opláchneme,citrón poriadne umyjeme a nakrájame a spolu s cukrom dáme do veľkej fľaše (ja som musel ísť do kuchyne môjho obľúbeného baru,kde mi dali 3l od horčice,lebo doma som takú nemal a zdržal som tam sa asi 2 hodinky).
-
2
Všetko zalejeme studenou,pitnou vodou,na vrch dáme potravinovú fóliu alebo celofán...
-
3
...a uložíme na miesto kde doobeda svieti slnko.
-
4
Po štyroch dňoch precedíme cez gázu.
-
5
(toto foto som robil asi na 8x,lebo som jednou rukou fotil a druhov lial a nikdy sa mi nepodarilo trafiť aby bolo vidno aj ruku aj hrniec a tak som furt prelieval z hrnca do fľaše a zase do hrnca!!)
-
6
Precedene naplníme do fliaš čo nám ostali od včerajšieho žúru a trochu si odlejeme do džbánku.
-
7
Fľaše odložíme na chladné tmavé miesto (ja som ich dal do chladničky ale neviem zistiť či tam je tma keď ju zatvorím) a s džbánkok do ktorého sme pridali hodne ľadových kociek...
-
8
...sa premiestníme na balkón (áno @altyn,to je tam kde griluješ a susedom púšťaš dym na navešané prádlo!).
-
9
V ďalšej fáze pridávame na jeden dvojdecový pohár 0,5dcl bazového nápoja a dolejeme doplna vodkou.
-
10
Po treťom pohári začneme vidieť matne a...
-
11
...po piatom asi taktoooo....hik
Diskusia k receptu