Najlepšie muffiny

luczy - fotkaluczy, 25. mája 2013

Vyskusala som uz vela receptov na muffiny, no tento mam od mojej tety a pre mna je ten naj naj. Cesto je vlacne, lahke Zobraziť celý popisVyskusala som uz vela receptov na muffiny, no tento mam od mojej tety a pre mna je ten naj naj. Cesto je vlacne, lahke a jemne. Nasi si to velmi chvalia, tak dufam, ze bude chutit aj vam :)

5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g
2 ks
100 ml
1 téglik
1 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    Muku spolu s kypriacim praskom a cukrom premiesame v hlbokej miske. Pridame vajicka, olej, kyslu smotanu a stipku soli. Rucnym mixerom vymiesame vlacne, jemne cesto. Mozme pridat aj 1-2 PL preosiateho kakaa pre krajsiu farbu a lepsiu chut.

  2. 2

    Pripravime si formu na muffiny, ktoru vystelieme papierovymi kosickami. Je to podla mna lepsie, ako formu vymastit a vysypat mukou. Na spodok kosickov nalejeme asi lyzicu cesta, pridame nejake ovocie (cerstve, mrazene, kondenzovane), alebo na kusky polamanu cokoladu. Niekedy zvyknem dat cokoladu s lekvarom. Je to prijemna sladko-kysla kombinacia :) Nakoniec kosiky naplnime zvyskom cesta.

  3. 3

    Pecieme pri teplote asi 200 °C, kym nam muffiny nechytia peknu zlatistu farbu. Muffiny su makkucke, jemne a stavnate. Tak dobru chut :)

Diskusia k receptu

sovka62
Už sú uložené. Receptov na muffiny je tu síce niekoľko desiatok, ale tvoje suroviny sa od väčšiny líšia.Najlepšie muffiny aké som v živote jedla, podávali na palube lietadiel Berlin Air. Mäkučké, jemné a to ani neboli ničím plnené. Letušky o recepte na ne nemali ani potuchy, dokonca neprezradili ani dodávateľa.
Tak vyskúšam tie tvoje, možno sa im budú aspoň podobať.
luczy
Potom daj vediet, ako to dopadlo ;) ja sa priznam, ze zvyknem vylizat celu misku este suroveho cesta :P, je naozaj velmi dobre.
adik82829
supeeeeeeeeer.... akurát sa pečú :) dlho som hľadala chutné straccatelové muffiny a tieto sú fakt podarené :) stačí pridať kúsky čokolády.. ďakujem ;)
drajan
tiež som ich robila, plnila som ríbezľovým džemom a kúskom čokolády, výborná sladko-kyslá chuť. Myslím, že by sa dali použiť - zákl. ingrediencie na slano...napr. so syrom Niva... trochou cesnaku, či slaninky... ešte som na slano nerobila, ale plánujem skúsiť.
cyrinise
Velmi dobrý recept, práve som dopiekla a chuť je úžasná! :)
infarkt
Dnes vyskusaneee...jednoducho UZASNEEE a PERFEKTNE...palec hore
aniska
nadherne fantasticke mufne, skvely recept :) zozala som velku pochvalu :)
simasummer
Mňam, mňam, mňam parádny recept vrelo odporúčam, zvládla mi pomáhať aj moja 5ročné dcérka supééééééér
olinka12
Dnes som tu našla tento recept máme dnes malú rodinnú oslavu tak som sa rozhodla, že nebudú žiadne krémové koláčiky a tieto muffiny ma hneď oslovili už sa pečú dúfam, že sa vydaria :D
angel238
muffiny boli vyborne aj ked som nemala kyslu smotanu dala som jogurt a ine uz skusat ani nebudem fakt su chutne dakujeme za receptik :)
muffinbaker
Recept to je síce dobrý, ale uvítal by som keby láskava pani uviedla aspoň približný čas pečenia namiesto toho jej "kym nam muffiny nechytia peknu zlatistu farbu".
tynka1406
Zdravim. Zaujal ma vás recept len sa chcem opýtať teglik myslite malý alebo veľký? Či je to jedno? Dakujem
cikke
Dnes som ich skúsila a sú naozaj najlepšie aké som doteraz robila.. ja som dala aj tie 2 lyžice kakaa a kúsky čokolády a naozaj famooozne, ďakujem za receptik :-)


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia