Najlepšie cesto na pizzu

kristinamia - fotkakristinamia, 22. októbra 2015

Recept mam od znameho, ktorý vlastní pizzeriu vo vačšom Slovenskom meste. vyskusala som už vela ciest ale ani jedno nebolo také dobré. Samozrejme pizza pečená v špecialnej peci je nenapodobitelná. Ale ako domáca je táto fantastická.

6-8
porcií
5 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g
350 ml
100 ml
1 ČL
1/2 ČL
2 ČL (alebo čerstvé 42 g)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny zmiesame do hladkeho cesta, prikryjeme foliou a nechame v chladnicke odpocinut 1/2-1 h. Kludne mozeme aj dlhsie, aj do dalsieho dna.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelime na dve polovice a kazde roztiahneme naolejovanymi rukami na naojelovany plech. Potrieme kecupom, alebo rajcinovou pastou a navrstvime ingrediencie podla chuti. Ja som pridala, kecup, pizza korenie, syr, olivy, kukuricu, sunku a zase syr. Kraje som potrela cesnakom zmiesanym s vodou a solou.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 2
  3. 3

    Z jednej davky vykdu dva plechy. Dame piect do vyhriatej rury na 220 stupnov a pecieme cca 15-20 minut. Po vytiahnuti som zase kraje potrela cesnakovou vodou. Vypada zhorene, ale nieje, fotak foti prilis na tmavo.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Pizza, Talianska kuchyňa, Obed, Olovrant, Večera, Polotovary, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To cesto je fajn,, ale nemusis pouzivat susene drozdie. Pouzi normalne pekarenske cerstve drozdie.

A skus dat tomu trosku iny rozmer,,
omacku si sprav z rajcinoveho pretlaku, podtenych rajcin, bazalky, cierneho korenia a olivoveho oleja.
syr nastruhaj hned na tuto omacku, a struhaj ho nahrubo.
namiesto kukurice pouzi nieco ine,, napriklad hriby alebo kapary (kukurice sa fakt na pizu nehodi)
a skus kombinaciu sunka a prosciutto.
na vrh nastruhaj dobry parmezan. ale len trosku, ma vyraznu chut,
nezabudni na cibulu, ta doda tu pravu chut pizze,, a jemne to cele dochut oreganom. Cesnak je fajn,, daj ho po krajoch,, zmiesany s olivovym olejom..

Ked som pouzila susene drozdie, tak som asi na to mala nejaky dovod, nebudem pouzivat cerstve, ked pouzivam susene...kazdemu chuti nieco ine, toto je moj recept... Ako nechapem, preco ma vzdy niekto potrebu menit recept a silou mocou vnucovat svoje chute druhym... Dakujem za tip, ale ja budem robit to co chuti mojej rodine, nie niekomu inemu...
A este ku tomu peceniu,, pec to na max co ti truba dovoli, asi 280 C.
Cca tak 7 minut. a hotovo.. Samozrejme, cesto najprv rozgulaj na tenko, a potom ho este trosku ponatahuj.. Pizza nie je cesto :) pizza je suhra chuti.