Najlepšie cesto na pizzu

kristinamia - fotkakristinamia, 22. októbra 2015 19:56
Ďalšie recepty »

Recept mam od znameho, ktorý vlastní pizzeriu vo vačšom Slovenskom meste. vyskusala som už vela ciest ale ani jedno nebolo také dobré. Samozrejme pizza pečená v špecialnej peci je nenapodobitelná. Ale ako domáca je táto fantastická.

6-8
porcií
5 min
príprava
15-20 min
na 220 °C

Suroviny

600 g
350 ml
100 ml
1 ČL
1/2 ČL
2 ČL (alebo čerstvé 42 g)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Vsetky suroviny zmiesame do hladkeho cesta, prikryjeme foliou a nechame v chladnicke odpocinut 1/2-1 h. Kludne mozeme aj dlhsie, aj do dalsieho dna.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelime na dve polovice a kazde roztiahneme naolejovanymi rukami na naojelovany plech. Potrieme kecupom, alebo rajcinovou pastou a navrstvime ingrediencie podla chuti. Ja som pridala, kecup, pizza korenie, syr, olivy, kukuricu, sunku a zase syr. Kraje som potrela cesnakom zmiesanym s vodou a solou.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 2
  3. 3

    Z jednej davky vykdu dva plechy. Dame piect do vyhriatej rury na 220 stupnov a pecieme cca 15-20 minut. Po vytiahnuti som zase kraje potrela cesnakovou vodou. Vypada zhorene, ale nieje, fotak foti prilis na tmavo.

    Najlepšie cesto na pizzu - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist