Foto: kristinamia
Recept mam od znameho, ktorý vlastní pizzeriu vo vačšom Slovenskom meste. vyskusala som už vela ciest ale ani jedno nebolo také dobré. Samozrejme pizza Zobraziť celý popisRecept mam od znameho, ktorý vlastní pizzeriu vo vačšom Slovenskom meste. vyskusala som už vela ciest ale ani jedno nebolo také dobré. Samozrejme pizza pečená v špecialnej peci je nenapodobitelná. Ale ako domáca je táto fantastická.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Vsetky suroviny zmiesame do hladkeho cesta, prikryjeme foliou a nechame v chladnicke odpocinut 1/2-1 h. Kludne mozeme aj dlhsie, aj do dalsieho dna.
-
2
Rozdelime na dve polovice a kazde roztiahneme naolejovanymi rukami na naojelovany plech. Potrieme kecupom, alebo rajcinovou pastou a navrstvime ingrediencie podla chuti. Ja som pridala, kecup, pizza korenie, syr, olivy, kukuricu, sunku a zase syr. Kraje som potrela cesnakom zmiesanym s vodou a solou.
-
3
Z jednej davky vykdu dva plechy. Dame piect do vyhriatej rury na 220 stupnov a pecieme cca 15-20 minut. Po vytiahnuti som zase kraje potrela cesnakovou vodou. Vypada zhorene, ale nieje, fotak foti prilis na tmavo.
A skus dat tomu trosku iny rozmer,,
omacku si sprav z rajcinoveho pretlaku, podtenych rajcin, bazalky, cierneho korenia a olivoveho oleja.
syr nastruhaj hned na tuto omacku, a struhaj ho nahrubo.
namiesto kukurice pouzi nieco ine,, napriklad hriby alebo kapary (kukurice sa fakt na pizu nehodi)
a skus kombinaciu sunka a prosciutto.
na vrh nastruhaj dobry parmezan. ale len trosku, ma vyraznu chut,
nezabudni na cibulu, ta doda tu pravu chut pizze,, a jemne to cele dochut oreganom. Cesnak je fajn,, daj ho po krajoch,, zmiesany s olivovym olejom..
Cca tak 7 minut. a hotovo.. Samozrejme, cesto najprv rozgulaj na tenko, a potom ho este trosku ponatahuj.. Pizza nie je cesto :) pizza je suhra chuti.
pekny den ti prajem ☺
www.salepepe.it/ricette/lieviti/pasta-pizza/...
@drajan cesto je skor makke ako chrumkave, chrumkave mozu byt kraje, ked ich nepotries vodou, ja som ich urobila makke kvoli malej, ale mne by tiez chutili chrumkavejsie
Vsimli ste si kolko som napisala komentarov?
Skúsenosťami vylepšená verzia, tohto receptu je tu, je famózna
Autorka pise, ze 2 lzicky instantniho drozdi, tedy 6 g = 42 g drozdi cerstveho.
Spravny pomer je: 2 lzicky instantniho drozdi = 15 g drozdi cerstveho.
Výborne cesto používam len tento recept
Kamos, pocuj, nepoucuj tam, kde to nema miesto. To cesto je vynikajuce - prave som ho vyskusal. Je prave na mieste pouzit pri tomto type cesta/kysnutia susene drozdie. Pretoze nezarabame kvasok. Presne tak by to mimochodom urobili v 90pct talianskych receptov. Okrem toho, tu sa nesnazime o neapolsku alebo rimsku pizzu. Tu ide o to, aby sme dosiahli co najlepsi vysledok doma a vychuntali si skvelu domacu pizzu, ako od mamy, z detstva. A to sa mi mimochodom, pri tomto ceste podarilo. Ak tu uz hovoris o inom rozmere (ktory vobec nesuvisi s cerstvym drozdim, ale ze vobec), tak neviem ako mozes pisat o omacke s pretlakom a ciernym korenim. Ano, kukurica sa na pizzu nehodi - ak hovorime o pizzi z pseudopizzerii s nadychom 90. rokov. Ale presne na tuto domacu sa hodi. Dokonca v mojom pripade aj varene vajko :) A rovnako aj kvalitny kecup namiesto paradajkoveho zakladu - na taku pizzu idem do restauracie. Co sa tyka parmezanu, ten sa ti v tomto pripade vysusi a bude z neho skor neprijemna krusta. A este na margo teploty - 280 stupnov v konvencej domacej trube nie je dosiahnutelnych, maximum je 250. A na tuto pizzu staci presne 200-220, ako pise autorka receptu. Nie sme v pizzerii, ale doma. Cesto bolo brutalne, @Kristinamia , dakujem. Za mna - co mozem odporucit - pouzit muku 00 urcenu na pizzu a nezabudnut preosiat. Olej som dal olivovy, ale uplne v pohode v tomto pripade funguje aj bezny rastlinny.