Najlepšia pizza

xenik - fotkaxenik, 17. novembra 2013
Najlepšia pizza
Foto: xenik
120 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
350 ml
1 kocka
1 čl
1 čl
7 pl
Prílohy:




Postup

  1. 1

    A ideme na to! Zamiesenie cesta je jasné pre vätšinu gazdiniek, ale predsa ho popíšem. Pripravíme si kvások z drožia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody /cca 50ml z celkoveho množstva. Kvások necháme stáť približne 20minut/. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Ja ho davam do chlebovej piecky na program cesto. Do hodiny a pol krasne nakysne. Potom ho preložim ho do misy a zakryjem, uložim dochladnicky, kludne tam moze byt aj pol dna.

    Najlepšia pizza  - obrázok 1
  2. 2

    cesto si rozdelime na 4 časti a plníme podla chuti.

    Najlepšia pizza  - obrázok 2
  3. 3

    my mame radi okraje plnene syrom

    Najlepšia pizza  - obrázok 3
  4. 4

    v pripade navstevy je mozne vyuzit pripravu pizze ako program pre deti :-) sami si spravia svoju oblubenu :-)

    Najlepšia pizza  - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
robíš mi chute... ešteže som najedená :) vyzerá veľmi chutne, tie plnené okraje sú super
kremnicky
Prečo hladká múka typ 00? 650-ka má viacej lepku.Múka na pizzu má mať vyšší obsah lepku, aby sa cesto lepšie vyťahovalo.
xenik
taliani maju muku s oznacenim Tipo 00 preto som pouzila nasu 00 muku a cesto je podla nas dobre :-) samozrjme mozete dat muku aku uznate za vhodnu :-)
zuzanisko
aj ja mam tento recept a mozem len potvrdit ze je najlepsi na pizzu.
hviezdicka11
caute, cesto chuti vynikajuco. je tenucke ako z pizzerie. lenze aj okraje som mala velmi tenke- take tenke ako aj pod surovinami. vobec mi "nenapuchli". neviete mi poradit co s tym? :)
ďakujem