Najlepšia pizza

Autor receptu: xenik

120 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. A ideme na to! Zamiesenie cesta je jasné pre vätšinu gazdiniek, ale predsa ho popíšem. Pripravíme si kvások z drožia, 2 lyžíc múky, cukru a vlažnej vody /cca 50ml z celkoveho množstva. Kvások necháme stáť približne 20minut/. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Ja ho davam do chlebovej piecky na program cesto. Do hodiny a pol krasne nakysne. Potom ho preložim ho do misy a zakryjem, uložim dochladnicky, kludne tam moze byt aj pol dna.
  2. cesto si rozdelime na 4 časti a plníme podla chuti.
  3. my mame radi okraje plnene syrom
  4. v pripade navstevy je mozne vyuzit pripravu pizze ako program pre deti :-) sami si spravia svoju oblubenu :-)