Najjednoduchšie Parížske rožky

janocka84 - fotkajanocka84, 9. apríla 2012
Najjednoduchšie Parížske rožky
Foto: janocka84

Tento recept mám od kolegyne. Vždy som obdivovala tieto rožteky a keď som sa dozvedela, že sa dajú urobiť aj veľmi jednoducho, hneď som sa na to vrhla. A tu je výsledok.

25-30
porcií

Suroviny

Piškót:
1
10 dkg
10 dkg
1 PL
Krém:
1
40 g
10 g
80 g /hera
Poleva:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 1
  2. 2

    Všetky spolu vymiešame.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 2
  3. 3

    Masu potom dáme do sáčku, kto má tak na zdobenie. Ja nemám, tak som používala obyčajný.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 3
  4. 4

    Odstrihneme konček na šírku aké chceme mať piškóty a nanesieme na plech - na papier na pečenie.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 4
  5. 5

    Potom dáme piecť. Ja som ich po nanesení trošku popritláčala, nech sú placatejšie, ale to samozrejme nemusíte.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa pečie cesto, pripravíme si veci na plnku.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 6
  7. 7

    Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 7
  8. 8

    Ja som našla ešte vianočnú figúrku, tak som ju rozdrvila a zamiešala spolu s kakaom, kým sa neroztopila čokoláda.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 8
  9. 9

    Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo a dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne. Ja som ju dala na chvíľu do chladničky. Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 9
  10. 10

    No a na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja. Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov. A prajeme si dobrú sladkú chuť.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekne su ,ale snad skor tycinky ..nevidim rozteky;-).Ja robievam zaklad presne ako ty , z vajicka ,orechov a cukru.Musia sa piect pri nizkej teplote (viac menej susit) ,lebo pri vyssej teplote sa rozleju .
Pri spravnom peceni ostanu vo vnutri dute.
Vyborny recept,velka maskrta...len pri konzumacii radsej nepocitat kalorie ;-)
1x harpo
zaujímavé, pekne a určite chutné, janočka a nespadne tá plnka z piškoty, ked ju otočíš do polevy? alebo je na to nejaký trik? ukladám a určite vyskúšam.