Najjednoduchšie Parížske rožky

janocka84 - fotkajanocka84, 9. apríla 2012
Najjednoduchšie Parížske rožky
Foto: janocka84

Tento recept mám od kolegyne. Vždy som obdivovala tieto rožteky a keď som sa dozvedela, že sa dajú urobiť aj veľmi jednoducho, hneď som Zobraziť celý popisTento recept mám od kolegyne. Vždy som obdivovala tieto rožteky a keď som sa dozvedela, že sa dajú urobiť aj veľmi jednoducho, hneď som sa na to vrhla. A tu je výsledok.

25-30
porcií

Suroviny

Piškót:
1
10 dkg
10 dkg
1 PL
Krém:
1
40 g
10 g
80 g /hera
Poleva:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 1
  2. 2

    Všetky spolu vymiešame.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 2
  3. 3

    Masu potom dáme do sáčku, kto má tak na zdobenie. Ja nemám, tak som používala obyčajný.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 3
  4. 4

    Odstrihneme konček na šírku aké chceme mať piškóty a nanesieme na plech - na papier na pečenie.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 4
  5. 5

    Potom dáme piecť. Ja som ich po nanesení trošku popritláčala, nech sú placatejšie, ale to samozrejme nemusíte.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa pečie cesto, pripravíme si veci na plnku.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 6
  7. 7

    Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 7
  8. 8

    Ja som našla ešte vianočnú figúrku, tak som ju rozdrvila a zamiešala spolu s kakaom, kým sa neroztopila čokoláda.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 8
  9. 9

    Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo a dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne. Ja som ju dala na chvíľu do chladničky. Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 9
  10. 10

    No a na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja. Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov. A prajeme si dobrú sladkú chuť.

    Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 10

Diskusia k receptu

paveva
zaujímavé, pekne a určite chutné, janočka a nespadne tá plnka z piškoty, ked ju otočíš do polevy? alebo je na to nejaký trik? ukladám a určite vyskúšam.
helca103
robím podobné rožky už veľa rokov ale tento recept nepoznám ja dávam do cesta iba bielka.No ako vidím pekne sa Ti vydarili. Chválim aj fotopostup aj rožteky. @paveva nemusíš sa báť že padne plnka do polevy robím to už veľa rokov a nestalo sa mi to ani raz @janocka má pravdu pekne stuhne :-)
3sandra3
krásne sa ti vydarili,,,zatiaľ som takéto rožky nerobila,,, takže vyskúšam
babkamt
Parížske rožky mám rada.Tebe sa pekne podarili. Ukladám do kk. Napíš , prosím ťa čas pečenia a pri koľkých stupňoch si piekla piškótu.Pri výslužkách zo svadby sme ich zjedli prvé. Chcem ich upiecť.
lavacka
Rozky mas uzasne a urcite su aj dobre, a kde zmizol jeden roztek? Urcite je uz v brusku, lebo na prvom plechu si ich mala 27 a na plechu s cokoladou je ich len 26.Ja robim tiez s bielkami, ale vyskusam. Vdaka.
janocka84
@lavacka - heh :D nuz, ja som si nevsimla, asi v tom ma prsty nejaky skriatok :D a viem, ze je vela receptov a vacsinou s bielkami, preto som im dala nazov najjednoduchsie, lebo netreba nic oddelovat a miesat osobitne, ale vsetko pekne spolu :D @babkamt - podla toho aku mas ruru, mne stacilo 30 min na 160°. Ale to pekne uvidis ci su upecene ak jednu nadvihnes.
margaretka28
Tiež robievam takýto recept,môžem odporučiť,sú vynikajúce,nenáročné na prípravu.
denym
krém je písaný v g?nemalo by to byť v dkg?koľko vyjde kusov z 1 dávky?
orchidea
Robievam klasické parížske rožky ale tieto tvoje sa mi páčia, hlavne pre to rýchle cesto, krém dávam taký istý ako ty len z väčšej dávky, ale to cesto...určite musím vyskúšať.
drquinova2
Ja ich robím tiež, no vajíčka na rožky šlahám nad parou s príslušnou dávkou cukru kryštálového, potom pridám orechy ( preosiate) a vytláčam rožky rovno na plech tak ako Ty, Myslím sú také nadýchanejšie
Musím vyskúšať či by mojim kostovníkom chutilii .
janocka84
@denym - ano je to spravne zadane v gramoch, vyslo to na rozky ktore su na obrazku 25-30 rozkov, ale este mi troska ostalo, tak som ho nastriekala na piskoty obycajne a tiez omacala v cokolade.
babav
Pekne su ,ale snad skor tycinky ..nevidim rozteky;-).Ja robievam zaklad presne ako ty , z vajicka ,orechov a cukru.Musia sa piect pri nizkej teplote (viac menej susit) ,lebo pri vyssej teplote sa rozleju .
Pri spravnom peceni ostanu vo vnutri dute.
Vyborny recept,velka maskrta...len pri konzumacii radsej nepocitat kalorie ;-)
1x harpo
beliana
Ja som robila teraz n velku noc podobne rozteky, tiez recept od kolegyne, ale plnka sa podla jej receptu robi zmiesanim helie a nutely. Mozem povedat, ze je vynikajuca, ovela lepsia ako z masla a kakaa...:-)
marianne69
moje oblubene,ale nikdy som na ne nenabrala odvahu a ked tvrdis,ze najjednoduchsie,tak sa mozno na ne dam (KK)
frona
@drquinova2 ja tiež robím len bielka,cukor nad parou a orechy. Cesto na rožteky je ako pusinky krehké. Mala som aj takýto recept ako uvádza
@Janocka84 ale sa mi zdali rožteky také dosť husté. Ale možno je tento recept troška iný. Vyzerajú krásne
haaluska
vsetko super len rozky vobec nezmakli.nabuduce skusim z tych bielkov ako to ine recepty davaju
3sandra3
ale dnes som ich konečne robila,,, odpočívajú v chladničke pripravené na zajtra.... ale mala som iný recept, potom ho sem pridám
maruna33
ja tie rožteky robím z lineckého cesta,ked vykrajujem na zlepované zákusky,tak si vždy urobím viac cesta,nakrájam obdlžničky,upečiem ako vykrajovačky,nazdobím krémom a čokoládou,na druhý deň sú také mäkučké,že sa rozplývajú na jazyku,dobrú chuť
tetuska
robievam inak, formujem ručne na rožteky, ale teraz vyskúšam tie tvoje, tiež budú iste výborné....
stanka365
Vyzerajú veľmi chutne, to sú jadrové rožky? Tuším tak sa im hovorí. Ukladám a určite skúsim.
kristinka93
vyskúšané a sú super, len som ich robila z dvojitej dávky a vyšlo ich cca 33ks :-))
hambalko35
Tak toto určite vyskušam ,ja mám recept naročnejši,cesto na rožky sa šlaha nad parou a potom sa na plech striekaju rožky,ale tieto sa mi pozdavaju viac.Ukladám a určite vyskušam.
babkamt
Piekla som ich tento rok šibačom .Musím povedať , že im chutili.
zuzana7881
ahoj dievcata poprosim nejaky dobry overeny recept na fukane rosky a medvedie dlapky dakujem
olinka12
Varešky tento recept ma veľmi oslovil určite spravím generálku v nedeľu a potom na vianoce paráda ukladám aby sa mi nestratil ......
janiku
No vyzerá to dobre idem skusit upiect snad sa podaria.
janocka84
Ďakujem dievčence za chválu. Dúfam, že chutili všetkým, čo ich ochutnali :D
martinamudr
nooo skusala som su vyborne no z dvojitej davky mi vyslo 33 rohlickov tak taneviem kde sa stasla chyba alebo ich pani robila malilinke
janocka84
Hej, to je celkom možne, tie moje sú asi na dĺžku palca na ruke. To mi veru nenapadlo, že zvyknú byť dlhšie. Idem to tam dopísať niekde. :D
majmik
prosim, neviete poradit? Prave ich robim, ale musela som odbehavat k malej, a z polevy mam divnu konzistenciu s oddelenym roztopenym maslom :-( uz som dala aj do chladnicky, tak uvidim, ale apon do buducna. Neviete, kde som spravila chybu a ako sa jej vyhnut? Inak,to cesto je mnamka :-)
používateľ nemá avatar
uhi
uhi
Vyskúšané a veľmi chutné, určite ich budem piecť často. Vďaka
pietruskaa
vyzeraju dobre, u nas ich strasne lubime, ale plnku robime klasicku parizsku :)
hviezda0401
Vyzerajú pekne, a ten vtipný komentár -"ja som našla ešte vianočnú figúrku".... vyskúšame :-))
mbar
prosím upresniť pečenie (teplotu, čas a prípadne spôsob)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia