Najjednoduchší jablčník na svete
Autor receptu: francoise
Tento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v jablckovej sezone kvoli jeho jednoduchej priprave peciem castejsie.
Postup
- Tortovu formu priemeru asi 26 cm vymastime maslom a vysypeme mukou. Forma by mala byt tesna, aby cesto nevytieklo alebo ju vystelieme Alobalom.
- Jablka osupeme, rozstvrtime a nastruhame alebo nakrajame na tenke platky. Hned zmiesame s citronovou stavou, aby zostali svetle.
- Vsetky ostatne prisady v mise zamiesame na hladke riedke cesto.
- Pridame nastruhane jablka a dobre premiesame. Masu vylejeme do vymastenej a pomucenej formy.
- Pri 200 °C pecieme asi 50 minut doruzova. Kolac musi byt aj v strede dobre prepeceny. Najistejsie je urobit skusku ihlicou. Este teply posypeme praskovym cukrom. Najlepsie chuti este teply.