Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Robila som výborný nadýchaný ryžový nákyp.

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Dáme si variť sáčkovú ryžu, keď ju máme uvarenú zlejeme ju opláchneme hrniec čo sme v ňom varili ryžu a vysypeme ju tam. Zalejeme ju vriacou smotanou. Necháme aspoň 10-15 minúť postáť.
  3. Zatiaľ si pripravíme maslo, cukor, vanilkový cukor, citrónovú koru a žĺtka. Dobre vyšľaháme do peny. Potom si vyšľaháme do tuha bielka.
  4. Vymastíme si plech.
  5. Do mierne vychladnutej ryži pomaličky dávame vyšľahané maslo a sneh. Asi 2/3 dáme na plech. Naukladáme na to ovocie a môžeme aj trochu pokvapkať kompótovou šťavou.
  6. Na koniec ovocie prikryjeme zvyšnou ryžovou zmesou. Dáme piecť na 30 minút do rúry na 180 stupňou.
  7. Upečené na plechu.
  8. No a na tanieri je skutočne ako píšem nadýchaný a výborný odporúčam.
  9. Prajem dobrú chuť.