Nadýchaný ryžový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Robila som výborný nadýchaný ryžový nákyp.
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Dáme si variť sáčkovú ryžu, keď ju máme uvarenú zlejeme ju opláchneme hrniec čo sme v ňom varili ryžu a vysypeme ju tam. Zalejeme ju vriacou smotanou.
Necháme aspoň 10-15 minúť postáť.
- Zatiaľ si pripravíme maslo, cukor, vanilkový cukor, citrónovú koru a žĺtka.
Dobre vyšľaháme do peny.
Potom si vyšľaháme do tuha bielka.
- Vymastíme si plech.
- Do mierne vychladnutej ryži pomaličky dávame vyšľahané maslo a sneh.
Asi 2/3 dáme na plech. Naukladáme na to ovocie a môžeme aj trochu pokvapkať kompótovou šťavou.
- Na koniec ovocie prikryjeme zvyšnou ryžovou zmesou.
Dáme piecť na 30 minút do rúry na 180 stupňou.
- Upečené na plechu.
- No a na tanieri je skutočne ako píšem nadýchaný a výborný odporúčam.
- Prajem dobrú chuť.