Ovocný koláč
Ovocný koláč

Nadýchaná bublanina

biba1111 - fotkabiba1111, 18. októbra 2018
Nadýchaná bublanina
Foto: biba1111

Táto bublanina vyžaduje trochu viac šľahania, ale námaha sa oplatí. Výsledkom je mäkký a jemný koláčik.

24
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

350 g
4 ks
220 g
1 bal.
1 bal.
1,5 dcl
1 dcl
600 g zavárané
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kompótové ovocie necháme na site odkvapkať. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky, aby sa nám koláčik pri krájaní nerozpadával. Bublanina bude výborná, aj keď použijeme viac druhov ovocia.

  2. 2

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový a vanilkový cukor a stále šľaháme, kým nie je hmota tuhá a lesklá. Trvá to niekoľko minút. Potom postupne prišľaháme žĺtky, olej a minerálku.

  3. 3

    V osobitnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme a varechou postupne primiešame k vyšľahanej hmote. Cesto má byť trochu hustejšie.

  4. 4

    Na plech rozprestrieme papier na pečenie, cesto naň rozotrieme a posypeme ho ovocím. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 30 min na 170°C.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

drajan
myslím, že v každom recepte na koláč má byť uvedený rozmer plechu... už som kedysi aj "varechu" oslovila, aby to dala ako podmienku k uvedeniu receptu. Chvála tým, ktorí rozmer uvedú... už sa mi nie raz stalo, že som urobila koláč ... a ked nevyšiel celkom podľa predstáv, zistila som, že "autor" mal na mysli alebo väčší alebo menší plech. Je to dôležitý údaj.
evanaaa
Podľa výšky koláča bol asi menší plech, dala by som o trocha väčší, zdá sa mi koláč dosť vysoký, ale každý má rád inak, takže jena ňom.....
biba1111
to ma nenapadlo, ďakujem za poznámku .... takže uvádzam aj veľkosť plechu - 27 x 36 cm
haji
Bublaninu mám ráda, hezky se ti povedla! S plechy a formami je to fakt třeba napsat konkrétně. Kdeže jsou ty doby, kdy velikost plechu byla jedna a průměr dortové formy pomalu také.