Foto: biba1111
Táto bublanina vyžaduje trochu viac šľahania, ale námaha sa oplatí. Výsledkom je mäkký a jemný koláčik.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kompótové ovocie necháme na site odkvapkať. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky, aby sa nám koláčik pri krájaní nerozpadával. Bublanina bude výborná, aj keď použijeme viac druhov ovocia.
- 2
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový a vanilkový cukor a stále šľaháme, kým nie je hmota tuhá a lesklá. Trvá to niekoľko minút. Potom postupne prišľaháme žĺtky, olej a minerálku.
- 3
V osobitnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme a varechou postupne primiešame k vyšľahanej hmote. Cesto má byť trochu hustejšie.
- 4
Na plech rozprestrieme papier na pečenie, cesto naň rozotrieme a posypeme ho ovocím. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 30 min na 170°C.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu