Ovocný koláč

Nadýchaná bublanina

Autor receptu: biba1111

Táto bublanina vyžaduje trochu viac šľahania, ale námaha sa oplatí. Výsledkom je mäkký a jemný koláčik.

24
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kompótové ovocie necháme na site odkvapkať. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky, aby sa nám koláčik pri krájaní nerozpadával. Bublanina bude výborná, aj keď použijeme viac druhov ovocia.
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový a vanilkový cukor a stále šľaháme, kým nie je hmota tuhá a lesklá. Trvá to niekoľko minút. Potom postupne prišľaháme žĺtky, olej a minerálku.
  3. V osobitnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme a varechou postupne primiešame k vyšľahanej hmote. Cesto má byť trochu hustejšie.
  4. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, cesto naň rozotrieme a posypeme ho ovocím. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 30 min na 170°C.