Ovocný koláč
Nadýchaná bublanina
Autor receptu: biba1111
Táto bublanina vyžaduje trochu viac šľahania, ale námaha sa oplatí. Výsledkom je mäkký
a jemný koláčik.
24 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Kompótové ovocie necháme na site odkvapkať. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky, aby sa nám koláčik pri krájaní nerozpadával. Bublanina bude výborná, aj keď použijeme viac druhov ovocia.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový a vanilkový cukor a stále šľaháme, kým nie je hmota tuhá a lesklá. Trvá to niekoľko minút. Potom postupne prišľaháme žĺtky, olej a minerálku.
- V osobitnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme a varechou postupne primiešame k vyšľahanej hmote. Cesto má byť trochu hustejšie.
- Na plech rozprestrieme papier na pečenie, cesto naň rozotrieme a posypeme ho ovocím. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 30 min na 170°C.