Muzikantské rezy

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 9. apríla 2014

Komerčný recept

10-12 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
120 g
25 g
90 g
štipka
Náplň:
250 g
250 g
1 bal
100 g
5 dcl
40 g
150 g
Zdobenie:
100 g
2 pl
50 g




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme do peny s tretinou cukru. Bielky ušľaháme so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešame k žĺtkovej pene. Po premiešaní pridáme i zvyšok a jemne zmiešame, nie dohladka. V dvoch častiach prisypeme preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok a opatrne primiešame do peny. Cesto nalejeme do papierom vyloženého plechu, zarovnáme a pečieme na 220°C asi 10 – 12 minút. Počas pečenia neotvárame dvierka rúry.

  2. 2

    <b>Na krém:</b> <br />uvaríme puding podľa návodu balenia, necháme ho vychladnúť. rastlinný tuk s práškovým cukom vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a kakao. Plát rozkrojíme na 3 rovnaké časti, potrieme štvrtinou krému a posypene polovicou višní. Na ne natrieme druhú štvrtinu krému a priklopíme druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu spravíme rovnako. Potom dáme chladiť na 5 – 6 hodín do chladničky. Po vychladnutí vyberieme z chladničky a otočíme. Roztavíme polevu, zmiešame s olejom a zákusok tým potrieme. Po stuhnutí polevy krájame nožom namočeným ho horúcej vody. Rezy zdobíme husľovými kľučmi z bielej čokolády, ktoré urobíme zdobítkom s úzkym hrotom.

Diskusia k receptu

mata3636
nejako nesedí ten krém, rozdelený na štvrtiny. Ja vidím na obrázku len tri vrstvy. A načo celý koláč otáčať? Divné. Ešte aj ten husľový kľúč je naopak
evelina1986
podla ma na recepte nie je nic divne...plat - 1/4 kremu - visne 2/4 kremu - plat - 3/4 kremu - visne - 4/4 kremu - plat..a husdlovy kluc naopak rozhodne nie je:-)
mia123
moze byt dobry,vsak je tu kopec podobnych receptov :)))
daguska
Zakusok sa mi velmi paci,kombinacia surovin-vynikajuca klasika.Zaujal ma huslovy kluc,naopak nie je, a je to velmi pekna dekoracia.Pouzijem tento napad.
smajliqa
huslovy kluc je spravne... a ak je nahodou opacne tak potom som chodila 4 roky na klavir zbytocne :D
krasny zakusocek
smajliqa
ten od Izabelly vyzera ovela domackejsie a chutnejsie,, mnamy
daguska
...a mne sa aj tak ten huslovy kluc velmi paci...taka moja nostalgicka spomienka...
kukulienka71
správny postup na piškótové cesto je žĺtka s cukrom do penista,potom múku s PDP a sneh úplne nakoniec len vtáčať do cesta,veľkými oblúkmi,aby sa čo najviac prevzdušnilo a nepolámal sneh. A pečie sa na 180°C 20min. To je môj názor.Husľový kľúč je pekný! Za ten dávam jednu *:-)
ivav
aj mne vadí Hera a je je až-až. Kĺúč je v poriadku
daguska
Nenapadlo ma,ze Hera je tym nepriatelom cislo jeden.Ja nikdy nepouzivam ine tuky ako je maslo.Tak piekla moja babicka,mamicka,ja,aj dcera.Ale cakali ste nieco ine,ked ide o"Hera-recepty"?
mariaklara
Vyzeračku má dobrú, na inšpiráciu sa mi zíde, súhlasím s vami, myslím, že hera ( bŕŕŕ) sa dá nahradiť maslom. V dobre vyzerajúcom zákusku ako plnku ju zacítim na sto honov a hneď mi odíde chuť....maslo je len maslo....:-)
kredenc
1: Husľový kľúč sa takto nepíše. Toto je asi jeho "umelecké" stvárnenie.
2: Maslo nahrádzať Herou? To hádam nie!
3: Približne 500 g cukru? To už je na mňa priveľa.
4: Nakoniec nemusí to byť také zlé, ak sa ako surovina použijú aj išne.
evanaaa
Ja len k tomu husľovému kľúču - je správny, len nik nespomenul, že rez (zaákusku) je pootočený a z toho sú tie pochyby o tom, že nie je dobrý. Aj koláč sa mi pozdáva a je jasné, že ak je to recept Hery, nebude tam maslo, len sa divím, že tam nie je Hera maslová, keď už. A ako vidím, každý zpochybňuje margaríny, nemôžem za to, ale mám dojem, že niektorí ich aj používajú, napriek tomu, že to popierajú....kto ich potom toľko kupuje, ako vidím........
kredenc
evanaaa - na torte nie je správny muzikantský husľový kľúč! Tam je akási jeho HERA verzia.
skús si vygúgliť heslo "husľový kľúč", potom si otvor obrázky a pozri sa napríklad na ten červený v druhom riadku. Alebo si nájdi nejaký nespotvorený notový materiál.
Howgh!
evanaaa
@kredenc , pozrela som sa, ale nevidím rozdiel v správnosti, len v tom, že niektorý je štíhlejší, iný baculatejší - trochu do šírky, alebo má dlhšiu - kratšiu nožičku, viac - menej zatočený, atď. Takže je správny aj ten na reze koláča. How!
stacy77777
presne ako @Mariaklara- heru zacítim v plnke na kilometer, keď už dám za suroviny na zákusok 5-6eur, nebudem špekulovať nad cenou hery a masla,......aby som pokazila chuť koláča
zifi
Nepeciem tak vela, ale ked bola v recepte uvedena Hera vzdy som to dodrziaval... info, ze je lepsie dat maslo je pre mna nova. Mozno preto som obcas zazil nedefinovanu odlisnost v chuti...
Nuz a @mata3636 : HK je OK, ked das monitor 16:9 na 9:16. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia