Foto: herarecepty
Komerčný recept
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
120 g |
|
25 g |
|
90 g |
|
štipka |
|
Náplň: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal |
|
100 g |
|
5 dcl |
|
40 g |
|
150 g |
|
Zdobenie: | |
100 g |
|
2 pl |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme do peny s tretinou cukru. Bielky ušľaháme so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešame k žĺtkovej pene. Po premiešaní pridáme i zvyšok a jemne zmiešame, nie dohladka. V dvoch častiach prisypeme preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok a opatrne primiešame do peny. Cesto nalejeme do papierom vyloženého plechu, zarovnáme a pečieme na 220°C asi 10 – 12 minút. Počas pečenia neotvárame dvierka rúry.
- 2
<b>Na krém:</b> <br />uvaríme puding podľa návodu balenia, necháme ho vychladnúť. rastlinný tuk s práškovým cukom vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a kakao. Plát rozkrojíme na 3 rovnaké časti, potrieme štvrtinou krému a posypene polovicou višní. Na ne natrieme druhú štvrtinu krému a priklopíme druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu spravíme rovnako. Potom dáme chladiť na 5 – 6 hodín do chladničky. Po vychladnutí vyberieme z chladničky a otočíme. Roztavíme polevu, zmiešame s olejom a zákusok tým potrieme. Po stuhnutí polevy krájame nožom namočeným ho horúcej vody. Rezy zdobíme husľovými kľučmi z bielej čokolády, ktoré urobíme zdobítkom s úzkym hrotom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krasny zakusocek
2: Maslo nahrádzať Herou? To hádam nie!
3: Približne 500 g cukru? To už je na mňa priveľa.
4: Nakoniec nemusí to byť také zlé, ak sa ako surovina použijú aj išne.
skús si vygúgliť heslo "husľový kľúč", potom si otvor obrázky a pozri sa napríklad na ten červený v druhom riadku. Alebo si nájdi nejaký nespotvorený notový materiál.
Howgh!
Nuz a @mata3636 : HK je OK, ked das monitor 16:9 na 9:16. :-)