Muzikantské rezy

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

10-12 minút
na 220 °C

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme do peny s tretinou cukru. Bielky ušľaháme so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešame k žĺtkovej pene. Po premiešaní pridáme i zvyšok a jemne zmiešame, nie dohladka. V dvoch častiach prisypeme preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok a opatrne primiešame do peny. Cesto nalejeme do papierom vyloženého plechu, zarovnáme a pečieme na 220°C asi 10 – 12 minút. Počas pečenia neotvárame dvierka rúry.
  2. <b>Na krém:</b> <br />uvaríme puding podľa návodu balenia, necháme ho vychladnúť. rastlinný tuk s práškovým cukom vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a kakao. Plát rozkrojíme na 3 rovnaké časti, potrieme štvrtinou krému a posypene polovicou višní. Na ne natrieme druhú štvrtinu krému a priklopíme druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu spravíme rovnako. Potom dáme chladiť na 5 – 6 hodín do chladničky. Po vychladnutí vyberieme z chladničky a otočíme. Roztavíme polevu, zmiešame s olejom a zákusok tým potrieme. Po stuhnutí polevy krájame nožom namočeným ho horúcej vody. Rezy zdobíme husľovými kľučmi z bielej čokolády, ktoré urobíme zdobítkom s úzkym hrotom.