Foto: evusik
Jablká padajú zo stromov - u nás nastala sezóna jablkových koláčov....
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Šálka má objem 250 ml. Ak máte nedôveru k hrnčekovým receptom kúpte si takéto odmerky. Kúpila som ich v Tescu, je ich šesť a táto na obrázku je najväčšia. Jej obsah je 125 ml, čiže 1/2 šálky. Pri použití takejto odmerky budete mať istotu, že dodržíte presný pomer surovín.
-
2
mlieko, olej, vajcia a jablkové želé vymiešame. Ja som použila jablkové želé ktoré som robila pred nedávnom. Recept som uverejnila tu. Komu sa nechce robiť jablkové želé, môže použiť jablkovú (alebo inú) detskú výživu, alebo stačí očistiť pár jabĺk, podusiť ich do zmäknutia, rozmixovať na kašu a vychladnuté pridať do maffiniek
-
3
do tekutej zmesi pridáme múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu. S cukrom opatrne, množstvo dajte podľa toho aké máte radi sladké a tiež podľa sladkosti / kyslosti jabĺk
-
4
hmotu vymiešame do hladka a rozdelíme do maffinkového plechu
-
5
pečieme na 180°C asi 20 - 25 minút
-
6
vychladnuté maffiny môžeme ozdobiť jablkovým želé
-
7
ideálne na raňajky ku kávičke alebo čaju :-)
@margaretka28 želé je presne ako píšeš a muffinky od neho voňajú krásne jabĺčkovo-škoricovo :-)