Muffiny na slano - hokejové k pivu

tinna333 - fotkatinna333, 14. mája 2012
Muffiny na slano - hokejové k pivu
Foto: tinna333

Jedli sme pri hokeji a zapijali pivom po prvej tretine bol prazdny tanier :)

10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 kavove lyzicky
2 kavove lyzicky
1 kus
1 hrnček
30 g
2 polievkove lyzice
2 polievkove lyzice
3 polievkove lyzice
3 strúčiky
1 kus




Postup

  1. 1

    Cibulku si nakrajame na male kusky, v malej panvici si roztopime maslo a cibulku si preprazime.

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 1
  2. 2

    Do jednej misky si postruhame syr

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 2
  3. 3

    zmiesame ho s muku, solou, praskom do peciva a pazitkou - najlepsie to je len rucne lahucko premiesat aby sa nam ta muka dostala vsade pomedzi syr

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 3
  4. 4

    V druhej nadobe si vymiesame vajicko s cukrom,

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 4
  5. 5

    pridame vlazne mlieko a preprazenu cibulku

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 5
  6. 6

    Obsah prvej misky (tej so syrom...) si teraz zmiesame v druhej miske (tej s mliekom...) tiez to len rucne z lahka miesat kym sa nam vsetky ingrediencie nezmiesaju na taku hmotu.

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 6
  7. 7

    Plnime kosicky na mufinny a pecieme v rure. Pripravime si zmes z 3 lyzic piva a 3 pretlacenych strucikov cesnaku a po 20. min.pecenia muffiny rychlo z vrchu ponatierame a sup naspat do rury na 180 stupnov cca 5 - 10 dalsich min. (Cize celkova doba pecenia je tych 25 - 30 min.) Ja som teraz nechala len tych 25 a kedze uz vyzerali byt hotove a nechcelo sa mi do nich sprtat tak som ich vytiahla von no ale potom mi spadli a teda tych 5 min. naviac by im bolo uplne super. Ked ich budem robit nabuduce vymenim aj foto dufam ze bude vidno rozdiel. Ale na chuti im to urcite neubralo.

    Muffiny na slano - hokejové k pivu - obrázok 7

Diskusia k receptu

sylvinka
Prepáč,ale určite dve PL cukru? Nie je to veľa,nebude to sladké?Inak sa mi to dosť páči...
lenosko
ja som raz robila podobne slane muffiny, po cukre zostali hnusne sladke (skuste si osladit sunku a uvidite). Napisala som osobke co sem dala ten recept a nakoniec tam cukor ani nemal byt, zle opisala recept. Vyhodila som 24 muffinov lebo sa to nedalo jest, chutilo to len psovi - asi kvoli tej sunke a syru. Cukor by som davala len vtedy ked sa robi kvasok. Toto je s praskom do peciva.
Dufam ze sa najde niekto kto to upecie a podeli sa o skusenosti, nie ze to tu budete vsetci len chvalit a ukladat do KK :-) :-) :-)
valeri
Dobréééé, tiež sa mi zdalo veľa cukru, ale keď hovoríš, že to tak má byť tak OK. Ukladám si recept.
tothka
No neviem, dve kávové lyžičky soli a dve polievkové cukru? Ja by som ten pomer asi zamenila. Dúfam tiež, že sa ozve niekto, kto vyskúšal tento recept, lebo ja priznávam, že naň nemám odvahu.
spagetka1812
podla mna je to zbytocne prilis zlozite...najprv si vymiesat syr s mukou a potom vajicko s mliekom...a potom dokopy...ja by som si to vsetko spravila v jednej miske...nahadzala,zmiesala a je..tak robim aj sladke muffiny a vzdy su super...ohladom cukru-nechapem co tam robi-uplne by som ho vynechala...inak to moze byt dobre,vyskusam to....
jazzfunk
Ja som nabrala odvahu a uz rozvoniavaju...Napriek tomu som recept minimalne pozmenila a dala len 1 lyzicu krystaloveho cukru...a myslim, ze to uuuuplne staci...a vajce som rozdelila a z bielka naslahala sneh, pridala do vymiesaneho cesta atd...Su chutne a mozem odporucit :o)))
akeber
hokej nepozerám , lebo keď začnem hneď začnú prehrávať :-)) ale tieto muffinky sa mi ááále strašne pááčia a už sú v kk a idem si ich hneď aj vytlačiť DÍK :-)))
tinna333
Ja som teda dala tie 2 polievkove lyzice cukru, tak som to mala v recepte z knizky a nejak som nad tym nespekulovala ci to treba a naco to treba a boli vynikajuce aj ostatnym chutilo a bolo nas tu teda dost :) no ale ak niekto vyskusa bez cukru nech sem kludne napise ako chutili :) budem len rada a mozno to tak aj ja nabuduce vyskusam co ak budu este lepsie? :)
pupavka13
mozem povedat, ze sa podarili :-) trosku som si dovolila pozmenit a dala som len 1 cajovu lyzicku krystaloveho cukru a pridanim do cesta slaninky.
mnam
tinna333
tak to teda aj ja nabuduce vyskusam bez toho cukru a ak budu lepsie tak potom recept pozmenim :) dakujem :)
3sandra3
dnes som robila tieto muffínky,,, no dala som tam tie dve lyžice cukru, ale veru tam nemuseli byť vôbec,,, boli by lepšie celkom slané. Ale inak sú chutné.
3sandra3
a dnes ked som tento muffín jedla, tak mi v chuti niečo chýbalo. A bolo to mleté čierne korenie. Nabudúce ho pridám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia