Múčnik z ryžovej múky a tekvice - bez lepku, vegan

veganvidya - fotkaveganvidya, 13. decembra 2013

Recept som našla na internete tu: http://www.veganricha.com/2013/11/sweet-potato-blondies-with-chocolate.html.

9-12
porcií
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Suroviny 1:
1 hrnček (z hnedej ryže)
0,25 hrnčeka
1 PL alebo vanilkový bezlepkový puding (napr. DM)
2 čl
0,5 čl bio
 veľká štipka
Suroviny 2:
120 g postrúhaná alebo pomixovaná čo najjemnejšie
75 ml (DM)
1 PL
1 PL
1 čl
6 - 7 PL mletý
0,25 čl
75 ml za studena lisovaný
Nakoniec:
5 PL
Poleva:
50 g vegan
1 PL husté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tortová forma s priemerom 20 cm ALEBO hranatá forma s povrchom cca 280 - 310 cm2. Hrnček – 240 - 250 ml. Všetky objemové množstvá surovín sú v hotovom stave, t. j. pomleté, postrúhané a pod.

  2. 2

    V mise poriadne zmiešame všetky Suroviny 1. V druhej mise dôkladne zmiešame všetky Suroviny 2 a necháme 2 min. postáť. Zmiešame potom Suroviny 1 a 2 a primiešame cca 5 PL sekaných orechov. Dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme pri 180 C cca 50 min. Necháme vo forme vychladnúť cca 10 – 15 min, vyberieme z formy a necháme vychladnúť úplne. Medzitým si pripravíme polevu.

  3. 3

    Kokosové mlieko, ktoré sa chladilo v chladničke aspoň 1 deň, vyberieme, opatrne otvoríme a zoberieme zvrchu 1 PL hustej kokosovej „smotany“. Dáme ju do malého hrnca a na ohni krátko zohrejeme – začne sa hneď variť. Odstavíme. Pridáme polámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme úplne rozpustiť. Polevu necháme cca 5 – 10 minút vychladnúť a potom ju natrieme na vychladnutý korpus. Dáme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame. Dobrú chuť.

    Múčnik z ryžovej múky a tekvice - bez lepku, vegan - obrázok 3
  4. 4

    Pozn.1: Múku z hnedej ryže som si vyrobila sama. Je najlepšie použiť čo najkvalitnejšiu hnedú ryžu – je jedno, či guľatozrnnú alebo dlhozrnnú. Ja som ju namlela na mlynčeku, čo používam na mletie maku a cukru. Múka z hnedej ryže sa dá kúpiť aj v predajniach so zdravou výživou, ale zdala sa mi drahá, lebo u nás mali iba instantnú. Z bielej ryže bola lacnejšia, ale tú som nechcela, lebo má úplne iné vlastnosti.

    Múčnik z ryžovej múky a tekvice - bez lepku, vegan - obrázok 4
  5. 5

    Pozn.2: Tento koláčik je najlepší na druhý deň, keď sa všetky chute spoja. Inak poleva je po vychladnutí pekne tuhá, ale neláme sa pri krájaní ako klasická čoko-poleva. Na obrázku je ešte tekutá, lebo sme sa nemohli dočkať :-D.

Diskusia k receptu

elixir
dalsi fajn receptik :) ryzovu muku dostanem asi aj ked si ryzu, pripadne ryzove vlocky pomeliem, vsak? moje skrinky uz od muk a vlociek a orechov praskaju vo svikoch, hrozim sa noveho vrecka, predtym si musim zohnat vacsiu kuchynu :)) toto by som tiez rada skusila
elixir
No to je tak keď čítam rýchlo rýchlo :) Dám potom vedieť.