Mrkvový koláč

adejka - fotkaadejka, 18. novembra 2012
Mrkvový koláč
Foto: adejka

Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo.

18
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
100 g
1
240 g (strúhaná)
150 g
50 g (pomleté)
za hrsť (vopred namočené)
2 lyžice
3 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Žltky s cukrom vymiešať. Potom pridať olej. Postupne primiešať sypkú zmes s múky, kypriaceho prášku, orechov. Vznikne taka suchá tuhšia zmes. Potom sa pridá mrkva premiešana s citrónovou štavou a hrozienkami, ja som to rukou všetko premiešala a pekne sa spojila ta suchšia zmes s mrkvovou zmesou. A nakoniec pridať vyšlahané bielky, premiešať a dáme na menší plech. Piekol sa 20 min. pri 170 stupňoch.

Diskusia k receptu

adejka
jeeej dakujem za pozitivne komenty ano je velmi chutny, vôbec necitit tu mrkvu v ňom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia