Foto: adejka
Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo.
18
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
1 |
|
240 g (strúhaná) |
|
150 g |
|
50 g (pomleté) |
|
za hrsť (vopred namočené) |
|
2 lyžice |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Žltky s cukrom vymiešať. Potom pridať olej. Postupne primiešať sypkú zmes s múky, kypriaceho prášku, orechov. Vznikne taka suchá tuhšia zmes. Potom sa pridá mrkva premiešana s citrónovou štavou a hrozienkami, ja som to rukou všetko premiešala a pekne sa spojila ta suchšia zmes s mrkvovou zmesou. A nakoniec pridať vyšlahané bielky, premiešať a dáme na menší plech. Piekol sa 20 min. pri 170 stupňoch.
Diskusia k receptu