Mrkvový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som si cesto nechala vymiesiť v pekárničke. Ale môžme si pripraviť klasickým spôsobom cesto.
  2. Pridám všetky suroviny a nechám vyhniesť
  3. Po vykysnutí cesto vyložím na pomúčenú dosku
  4. vyhnetiem a vytvarujem bochník.
  5. Vložím do vymastenej janskej misy ,vrch bochnika narežem a nechám podkysnúť,kým sa mi rúra nahreje a upečiem.Pečiem 25 min na 200 °C a potom teplotu stiahnem na 150 °C a dopekám ešte 20-25 min,podľa typu rúry.Každá rúra inač pečie.
  6. Upečený chlebík nechám vychladiť na mriežke.
  7. Dobrú chuť.
  8. Z polovičnej dávky pečený v pekárničke.