Mrkvový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
30 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup- Ja som si cesto nechala vymiesiť v pekárničke. Ale môžme si pripraviť klasickým spôsobom cesto.
- Pridám všetky suroviny a nechám vyhniesť
- Po vykysnutí cesto vyložím na pomúčenú dosku
- vyhnetiem a vytvarujem bochník.
- Vložím do vymastenej janskej misy ,vrch bochnika narežem a nechám podkysnúť,kým sa mi rúra nahreje a upečiem.Pečiem 25 min na 200 °C a potom teplotu stiahnem na 150 °C a dopekám ešte 20-25 min,podľa typu rúry.Každá rúra inač pečie.
- Upečený chlebík nechám vychladiť na mriežke.
- Dobrú chuť.
- Z polovičnej dávky pečený v pekárničke.
|