Foto: bubelka
Vždy som sa mrkvy v koláčoch akosi bála. Nevedela som si predstaviť tú chuť, no tento koláčik to zmenil, veľmi mi zachutil a viem, Zobraziť celý popisVždy som sa mrkvy v koláčoch akosi bála. Nevedela som si predstaviť tú chuť, no tento koláčik to zmenil, veľmi mi zachutil a viem, že mrkva v koláčoch je odteraz moja obľúbená ingrediencia.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Mrkvu postrúhame, pridáme do nej citrónovú šťavu a premiešame. V mise si zmiešame žĺtky, cukor a rum, neskôr pridáme maizenu a škoricu. Všetko vymiešame do peny. Potom pomaly primiešame mrkvu a orechy a úplne nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy na pečenie a pečieme približne 20 - 30 min. pri teplote 170 - 180 °C.
-
2
Po upečení necháme vychladnúť a následne potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládou. Ja som iba rozpustila čokoládu a takou nie úplne rozpustenou som to potrela, aby sa mi to dalo lepšie zdobiť. Ozdobiť môžete ccukríkami, orieškami, mandľami, proste čím vás napadne.
Diskusia k receptu