Mrkvové suflé s grilážou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Postup

  1. Maslo a čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka a cukor vyšľaháme do peny, pridáme nastrúhanú mrkvu, roztopenú čokoládu, múku a poriadne premiešame.
  2. Zmes vylejeme do pripravených keramických misiek a upečieme pri teplote 185 °C asi 15 minút (pri pečení suflé treba dať pozor – malo by byť tekuté).
  3. Orechy nasucho opečieme. Z cukru pripravíme karamel, pridáme doň orechy a necháme vychladnúť. Vychladnutý karamel s orechmi rozbijeme v servítke. Mascarpone dochutíme kardamómom, citrónom, pomarančovou šťavou a kôrou a práškovým cukrom. Podávame k upečenému suflé. Ozdobíme lístkami mäty a poprášime práškovým cukrom.