Mrkvové suflé s grilážou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút na 185 °C |
Postup- Maslo a čokoládu roztopíme vo
vodnom kúpeli. Vajíčka a cukor
vyšľaháme do peny, pridáme nastrúhanú
mrkvu, roztopenú čokoládu,
múku a poriadne premiešame.
- Zmes vylejeme do pripravených
keramických misiek a upečieme
pri teplote 185 °C asi 15 minút
(pri pečení suflé treba dať pozor –
malo by byť tekuté).
- Orechy nasucho opečieme. Z cukru pripravíme karamel, pridáme doň orechy a necháme vychladnúť. Vychladnutý karamel s orechmi rozbijeme v servítke. Mascarpone dochutíme
kardamómom, citrónom, pomarančovou šťavou a kôrou a práškovým cukrom. Podávame
k upečenému suflé. Ozdobíme lístkami mäty a poprášime práškovým cukrom.
|