Foto: ancicka
:)
30 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g alebo margarín |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
100 g |
|
Plnka ľubovoľná: | |
alebo lekvár alebo orechy |
|
Postup
-
1
Ja som si najsamprv pripravila makovú plnku.V troche mlieka som zaparila asi 100 g mletého maku.Pridala som 2 PL cukru a za hrsť hrozienok.To som nechala prejsť varon a nechala vychladiť.
-
2
Z uvedených surovin som vypracovala cesto a na pomúčenej doske som ho vypracovala do hladká.
-
3
Cesto som rozvaľkala na tenko a pokrájala na štvorce,ktoré som plnila plnkou.Plnku si môžme pripraviť podľa ľubovôle.
-
4
Potom šatočky poukladám na vymastený plech a upečiem.
-
5
Pečiem do zlatista asi 12 min.
@marttamm ,ja dám do cesta trocha cukru, a neobaľujem ich v cukre,lebo ja nemám rada až také sladké.Všetky moje koláče a zákusky ktoré robím ,tak sú nie moc sladké.Snažím sa cukor prispôsobiť tak,aby mali chuť dostatočne dobrú a neboli presladené.Ked už tak iba popráškujem cukrom.Ale tieto sa zjedli na jedno posedenie ku káve .Akurát mi prišla návšteva,tak chutili,ešte teplé.
"frontu" raz za tyzden, dostala som 10 kusov. Naramnne mi prisiel vhod recept z tej slovenskej kucharky na toto iste pecivo "mrkvove satocky", ale recept bol bez pouzitia vajec, iba muka, maslo, mrkev a pecivovy prasok. Kazdemu toto pecivo chutilo a nikto neveril, ze je to bez vajec.
varecha.pravda.sk/recepty/mrkvove-tasticky-so-slivkovym-l...