Mrkvové taštičky so slivkovým lekvárom

monzet - bez fotkymonzet, 14. januára 2011
Mrkvové taštičky so slivkovým lekvárom
Foto: monzet

Jednoduché a dobré,u nás sa po nich len zaprášilo:-)

25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

30 dkg
20 dkg
20 dkg
1/2
štipka




Postup

  1. 1

    Z múky,prášku,soli,zmäknutého masla a strúhanej mrkvy vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na cca 4-5 mm,rozkrájame na štvorce 6x6 cm,na každý dáme lyžičku slivkového lekváru a zliepame trojuholníčky. Poukladáme na plech s papierom,prepichneme vidličkou v mieste kde je lekvár a upečieme do zlata. Teplé posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

jatanika
mňam... mrkvové cestíčko je chutné...pekne sa ti podarili
bambitka
Tieto mrkvovniky si pametam este ako dieta a boli velmi chutneeee:))))pekne sa ti podarili
danculka
Ja som to ešte nerobila, ale chuť si viem predstaviť,vyskúšam...
jaja53
tak uz aj si ukladam,moze to byt super ,asi ich idem spravit.Ja mam zas od dcery recept na mrkvovy kolac.A strasne ho lubime :)
sovka62
Výborný recept a veľká škoda, že si nenapísala, že ak sa naplnia dia džemom, sú vhodné aj pre diabetika, nejde do nich žiadny cukor. Piekla som ich pre švagra a namiesto posypania cukrom som ich pofŕkala dia čokoládou. Určite sú lepšie ako koláčiky s umelým sladidlom.
honestka
svokra ich pekavala na sviatky a su ozaj velmi chutne. a ja ich tu robim z hladkej muky a ziadny rozdiel. Vyborne!
monzet
Ďakujem žienky,som rada,že sa páčia.A prepáč @ketty3811 ,netušila som,že podobné koláčiky tu už sú.Pri tom množstve krásnych receptov sa to nedá nejak odsledovať,tie tvoje vyzerajú výborne...
zdezda
dík za pripomenutie, moja rodina ich má rada s malinovým džemom:-), krásne sa ti podarili
ketty3811
@ monzet ,veď to vôbec nevadí,viacero receptov sa tu opakuje s malými obmenami.Veď varenie o tom,že každý dá do receptu to svoje.Ja najbližšie vyskúšam tvoje.:-)@ zdezda a ten malinový džem nevytečie?Ja stále používam iba slivkový,možno by to chcelo zmenu.
janger
@monzet , upiekla som, boli vyborne! Naplnila som brusnicovym lekvarom. Dakujem za pekny recept, budu u nas castejsie :-).
monzet
Tak teda s brusnicovým museli byť fantastické!
Som rada @janger že si vyskúšala,a hlavne ma teší,že chutili....
paalenkaa
Dnes som urobila 7 plechov (trojnásobok dávky) nevládzem ani stáť na nohách ale chutia skvele :) (po takom výkone nemám ani na ne chuť, tak zajtra ráno ku káve si pochutnám) :) Odporúčam recept.
paalenkaa
a použila som aj marhuľový lekvár, ale treba pohľadať na polici taký hustejší, aby nevytekal ;)
bibajanka
výborné :) spravila som zo slivkového aj marhuľového lekvaru, obidve varianty sú chutné, len teda slivkový je hustejší a lepšie sa s ním pracuje. Napadlo ma, spraviť z tohto cesta na vianoce niečo ako linecké pečivo - povykrajovať tvary a pojiť lekvarom...
kecupicek
Výborný recept, poznám ho už asi 20 rokov a stále sa nám tieto mrkvové pirôžteky nezunovali. Pokiaľ potrebujem využiť mrkvu, ktorú neodkladám na zimu, očistím ju, postrúham a odvážim po 600g. Je to na dvojitú dávku. Odložím do mrazničky a keď máme chuť, tak ju večer vyberiem a na druhý deň upečiem pirôžteky. Plnila som ich nie len lekvárom, ale aj orechmi, dusenými jablkami, jahodovým a marhuľovým džemom. Slivkové sú však podľa nás najchutnejšie.
morenajea
odskúšané: tentokrát som vykrajovala formičkou. Šlo to oveľa rýchlejšie než vymeriavať štvorčeky.


2x haji a mollys
pivonka
Dnes som u dcéry a zistila som, že v chladničke je nadbytok mrkvy a treba ju schosnovať. Padol mi do oka tento Tvoj recept a bola to výborná voľba. Koláčiky sú veľmi chutné a vôbec nechýba cukor v ceste.
babinka
Inspirovala si ma tym tvoritkom a na zajtrajsiu party napecene. Plnka makova s jahodovym dzemom a borievkova s puncovkou ( boli planovane gulky, ale aj tak sa to dalo vyuzit). Tak uvidim, ako budu chutit zajtra, dnes boli bajecne. Dakujem za inspiraciu. @morenajea (1.4.2019 12:41)




lu01
Vyborne, ale odporúčam robit z dvojitej dávky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia