Mrkvové rezy s tvarohovým krémom
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 7. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 7. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
450 g (očistená) |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
100 g (mix alebo kešu) |
|
3 PL |
|
z 1 pomaranča |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
125 g |
|
2 PL (alebo agávový sirup) |
|
Navrch: | |
roztopená |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno, pridáme hrozienka, pomarančovú kôru, kokosový olej a poriadne premiešame. Orechy rozmixujeme najemno a spojíme s kakaom. Vajíčka s medom vyšľaháme do peny. Všetko spolu premiešame a dáme na papier na pečenie alebo silikónovú podložku po celej šírke a dĺžke, vytvoríme tenký plát. Pečieme pri teplote 180 °C 25 minút v predhriatej rúre.
- 2
Po vychladnutí nakrájame plát na rovnaké časti, aby sme ich mohli skladať na seba. Plnku spravíme z mascarpone a tvarohu, dochutíme medom alebo agávovým sirupom. Navrch koláča nalejeme kvalitnú čokoládu, ktorú roztopíme vo vodnom kúpeli. Koláč vychladíme a krájame nožom namočeným v teplej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kukulienka71 , hneď idem aj KUK na Tvoje :-)
ak si prečítaš úvod k môjmu receptu, tam je to napísané - prezerala som si veľa mrkvových koláčov, aj plnených s mascarpone, nakoniec som si vymyslela tieto rezy bez múky, systém tenkého plátu narezaného na tri časti som robila práve preto, že je to jednoduché zostaviť a naplniť. Improvizovala som a vyšlo to veľmi dobre. Veď si prezri recepty na nete:-) Ďakujem.
ale samozrejme, veď o nič nejde;-) a myslím, že ani o komplikovanú technológiu:-)