Mrkvové rezy s tvarohovým krémom

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 7. decembra 2016
Mrkvové rezy s tvarohovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
450 g (očistená)
3 ks
3 PL
100 g (mix alebo kešu)
3 PL
z 1 pomaranča
3 PL
100 ml
Plnka:
250 g
125 g
2 PL (alebo agávový sirup)
Navrch:
 roztopená




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno, pridáme hrozienka, pomarančovú kôru, kokosový olej a poriadne premiešame. Orechy rozmixujeme najemno a spojíme s kakaom. Vajíčka s medom vyšľaháme do peny. Všetko spolu premiešame a dáme na papier na pečenie alebo silikónovú podložku po celej šírke a dĺžke, vytvoríme tenký plát. Pečieme pri teplote 180 °C 25 minút v predhriatej rúre.

  2. 2

    Po vychladnutí nakrájame plát na rovnaké časti, aby sme ich mohli skladať na seba. Plnku spravíme z mascarpone a tvarohu, dochutíme medom alebo agávovým sirupom. Navrch koláča nalejeme kvalitnú čokoládu, ktorú roztopíme vo vodnom kúpeli. Koláč vychladíme a krájame nožom namočeným v teplej vode.

Diskusia k receptu

teniska
Bez múky! Vynikajúce, toto určite musím vyskúšať :) ďakujem!
evanaaa
No, ako provnávam s tými tvojimi rezmi, @kukulienka71 , aj ja mám dojem, že sú to tie isté, ale aby sa nepovedalo, tak trochu pomenili suroviny.....no, ale záleží aj na tom, odkiaľ máš ty ten recept, že by potom oba z jedného zdroja? Inak, aj mne sa páčia, tieto, a tie tvoje tiež, lebo ich mám v KK, ako zisťujem.
kukulienka71
@Evanaaa (7.12.2016 18:42)

ak si prečítaš úvod k môjmu receptu, tam je to napísané - prezerala som si veľa mrkvových koláčov, aj plnených s mascarpone, nakoniec som si vymyslela tieto rezy bez múky, systém tenkého plátu narezaného na tri časti som robila práve preto, že je to jednoduché zostaviť a naplniť. Improvizovala som a vyšlo to veľmi dobre. Veď si prezri recepty na nete:-) Ďakujem.
martamm
Skoro som tento recept prehliadla a to by bola veľká škoda, lebo práve takéto typy koláčikov preferujem. Je tu pomenej receptov bez použitia múky , preto vítam každý nový, ďakujem a dávam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia