Mrkvové rezy s tvarohovým krémom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno, pridáme hrozienka, pomarančovú kôru, kokosový olej a poriadne premiešame. Orechy rozmixujeme najemno a spojíme s kakaom. Vajíčka s medom vyšľaháme do peny. Všetko spolu premiešame a dáme na papier na pečenie alebo silikónovú podložku po celej šírke a dĺžke, vytvoríme tenký plát. Pečieme pri teplote 180 °C 25 minút v predhriatej rúre.
  2. Po vychladnutí nakrájame plát na rovnaké časti, aby sme ich mohli skladať na seba. Plnku spravíme z mascarpone a tvarohu, dochutíme medom alebo agávovým sirupom. Navrch koláča nalejeme kvalitnú čokoládu, ktorú roztopíme vo vodnom kúpeli. Koláč vychladíme a krájame nožom namočeným v teplej vode.