Tento recept mi povedala babka, ja osobne si myslím že je úžasný. Robila som ho už viac-krát a vždy sa mi podaril. Keď budete Zobraziť celý popisTento recept mi povedala babka, ja osobne si myslím že je úžasný. Robila som ho už viac-krát a vždy sa mi podaril. Keď budete piecť a budete mať pocit že už to je upečené a na špáratku, vám zostane prilepené cesto, nebojte sa a nepanikárte ako ja keď som túto tortu robila prvý krát :-) . Je to tým že v ceste je veľa tekutých surovín.
porcií
príprava
Suroviny
1 konzerva |
|
3 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2,5 hrnčeka |
|
1 čajová lyžička |
|
5 ks |
|
1 polievková lyžica |
|
1 čajová lyžička |
|
štipka |
|
alebo fondán na zdobenie |
|
0,5 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme škrabkou a postrúhame na jemnom strúhadle do väčšej misky. Otvoríme konzervu ananásu a všetko (ananás aj so šťavou) vylejeme k mrkve.
- 2
Pridáme olej, posekané lieskové oriešky, múku, cukor, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, soľ, všetko ostatné (okrem marcipánu) a premiešaj.
- 3
Teraz cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy alebo formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi hodinu pri 180°C.
- 4
Keď je torta hotová, necháme ju malú chvíľku chladnúť a opatrne vyberieme z formy. Kým je torta ešte teplá, položíme na ňu vyvaľkaný marcipán alebo fondán a vyzdobíme ju.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu