Mrkvová torta

ema11 - fotkaema11, 5. apríla 2014

Tento recept mi povedala babka, ja osobne si myslím že je úžasný. Robila som ho už viac-krát a vždy sa mi podaril. Keď budete Zobraziť celý popisTento recept mi povedala babka, ja osobne si myslím že je úžasný. Robila som ho už viac-krát a vždy sa mi podaril. Keď budete piecť a budete mať pocit že už to je upečené a na špáratku, vám zostane prilepené cesto, nebojte sa a nepanikárte ako ja keď som túto tortu robila prvý krát :-) . Je to tým že v ceste je veľa tekutých surovín.

8-10
porcií
20-30 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva
3 ks
2 hrnčeky
1 hrnček
2,5 hrnčeka
1 čajová lyžička
5 ks
1 polievková lyžica
1 čajová lyžička
štipka
 alebo fondán na zdobenie
0,5 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme škrabkou a postrúhame na jemnom strúhadle do väčšej misky. Otvoríme konzervu ananásu a všetko (ananás aj so šťavou) vylejeme k mrkve.

  2. 2

    Pridáme olej, posekané lieskové oriešky, múku, cukor, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, soľ, všetko ostatné (okrem marcipánu) a premiešaj.

  3. 3

    Teraz cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy alebo formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi hodinu pri 180°C.

  4. 4

    Keď je torta hotová, necháme ju malú chvíľku chladnúť a opatrne vyberieme z formy. Kým je torta ešte teplá, položíme na ňu vyvaľkaný marcipán alebo fondán a vyzdobíme ju.

Diskusia k receptu

denyany
Zaujímavá kombinacia ingrediencií. Nie je tam ale veľa cukru? Možno vyskúšam, ale , podľa mňa, 1hrnček cukru stačí.:-)
ema11
Ja som robila vždy so všetkým cukrom... bolo to sladké, ale torta nemôže byť slaná ;-). Ale asi stačí 1 hrnček... vyskúšam.
ema11
No a ešte foto som pôvodne chcela dať, ale nemala som upečenú tortu ani dobrú fotku... takže som foto nedala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia