Mrkvová torta
Autor receptu: ema11
Tento recept mi povedala babka, ja osobne si myslím že je úžasný. Robila som ho už
viac-krát a vždy sa mi podaril. Keď budete piecť a budete mať pocit že už to je upečené a
na špáratku, vám zostane prilepené cesto, nebojte sa a nepanikárte ako ja keď som túto
tortu robila prvý krát :-) . Je to tým že v ceste je veľa tekutých surovín.
8-10 porcií |
20-30 minút príprava |
Postup
- Mrkvu očistíme škrabkou a postrúhame na jemnom strúhadle do väčšej misky. Otvoríme konzervu ananásu a všetko (ananás aj so šťavou) vylejeme k mrkve.
- Pridáme olej, posekané lieskové oriešky, múku, cukor, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, soľ, všetko ostatné (okrem marcipánu) a premiešaj.
- Teraz cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy alebo formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi hodinu pri 180°C.
- Keď je torta hotová, necháme ju malú chvíľku chladnúť a opatrne vyberieme z formy. Kým je torta ešte teplá, položíme na ňu vyvaľkaný marcipán alebo fondán a vyzdobíme ju.