Mrkvová torta

Autor receptu: ema11

Tento recept mi povedala babka, ja osobne si myslím že je úžasný. Robila som ho už viac-krát a vždy sa mi podaril. Keď budete piecť a budete mať pocit že už to je upečené a na špáratku, vám zostane prilepené cesto, nebojte sa a nepanikárte ako ja keď som túto tortu robila prvý krát :-) . Je to tým že v ceste je veľa tekutých surovín.

8-10
porcií
20-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme škrabkou a postrúhame na jemnom strúhadle do väčšej misky. Otvoríme konzervu ananásu a všetko (ananás aj so šťavou) vylejeme k mrkve.
  2. Pridáme olej, posekané lieskové oriešky, múku, cukor, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, soľ, všetko ostatné (okrem marcipánu) a premiešaj.
  3. Teraz cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy alebo formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi hodinu pri 180°C.
  4. Keď je torta hotová, necháme ju malú chvíľku chladnúť a opatrne vyberieme z formy. Kým je torta ešte teplá, položíme na ňu vyvaľkaný marcipán alebo fondán a vyzdobíme ju.