Mrežovník - letné osvieženie

valus99 - fotkavalus99, 13. júla 2012
Mrežovník - letné osvieženie
Foto: valus99

Je to výborný letný koláčik, ktorý zaručene osvieži. Je ľahký a vhodný k akejkoľvek príležitosti. Doma m vždy veľký úspech. Vyskúšajte a nechajte sa Zobraziť celý popisJe to výborný letný koláčik, ktorý zaručene osvieži. Je ľahký a vhodný k akejkoľvek príležitosti. Doma m vždy veľký úspech. Vyskúšajte a nechajte sa prekvapiť :)

10
porcií
30-45 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
2 ČL
110 g
1
120 g
1 PL
trochu
 vykôstkované ,maliny, jahody,lesná zmes ... (podľa chuti)
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku premiešame s práškom do pečiva, pridáme maslo, vajce, práškový cukor, kyslú smotanu, podľa potreby trochu mlieka a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Väčšiu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a položíme na vymastený, múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Cesto na plechu potrieme lekvárom a poukladáme ovocie ( podľa chuti si vyberieme ovocie alebo kto čo má doma). Zo zvyšného cesta urobíme mriežky a poukladáme na vrch koláča. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. :) Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

3sandra3
super koláčik,,,, takéto lekvárové na leto ako stvorené ...:-))
evanaaa
Výborne vypadá s tým ovocím, ale mi ide naň chuť! A tiež sa mi páči cesto, nie je kysnuté, ale chuťovo iste dobré.Ide do KK.
evanaaa
Ozaj, netreba cesto nechať odležať v chlade ? Možno s ním hneď pracovať?
valus99
Ja som s ním hned pracovala ale s mliekom to netreba prehnať, pretože ked sa mi občas trošku preleje dosť sa lepí ale po upečení je vynikajúci cesto je sladké a ovocie kyslé. Dokonale sa to prelína :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia