Foto: adustek
Veľmi chutný koláčik :)
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
5-7 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g alebo mak |
|
300 g |
|
200 ml |
|
80 g pokrájané |
|
nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s cukrom, pridáme maslo, vajce, prášok do pečiva, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Jednu tretinu z neho si odložíme do chladu a zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- 2
Plnka: Mlieko s cukrom dáme zovrieť. Prisypeme pomletý mak (v mojom prípade nasekané orechy), hrozienka a nastrúhanú citrónovú kôru. Prevaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja som ho potrela aj ríbezlovým džemom, ktorý sme včera doma robili - dodal tam skvelú chuť. Cesto potrieme plnkou. Odložené cesto pokrájame na tenké pásiky a na plnku urobíme šikmé pásiky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diki
@rajnica cukru si kludne môžete dať aj menej...ved ked robíte plnku stačí ochutnať a podla seba si dať cukor, nie? ked sa vám nepáči tak neskúšajte :)