Veľmi chutný koláčik :)
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 70 g |
|
| 5-7 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g alebo mak |
|
| 300 g |
|
| 200 ml |
|
| 80 g pokrájané |
|
| nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s cukrom, pridáme maslo, vajce, prášok do pečiva, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Jednu tretinu z neho si odložíme do chladu a zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- 2
Plnka: Mlieko s cukrom dáme zovrieť. Prisypeme pomletý mak (v mojom prípade nasekané orechy), hrozienka a nastrúhanú citrónovú kôru. Prevaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja som ho potrela aj ríbezlovým džemom, ktorý sme včera doma robili - dodal tam skvelú chuť. Cesto potrieme plnkou. Odložené cesto pokrájame na tenké pásiky a na plnku urobíme šikmé pásiky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diki
@rajnica cukru si kludne môžete dať aj menej...ved ked robíte plnku stačí ochutnať a podla seba si dať cukor, nie? ked sa vám nepáči tak neskúšajte :)