Foto: jurka
Vajíčka na tvrdo trochu netradične - veľmi jednoduchý, rýchly a lacný spôsob, ako zamachrovať pred návštevou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčka (čím menšie, tým lepšie - krajšie vyzerajú hotové upravené v miske) dáme variť.
- 2
Po cca 3 minútach ich po jednom polievkovou lyžicou vyberieme z vody (horúcu vody nevylievame) a druhou malou lyžičkou po nich po celom povrchu poklepeme. Nemusíte sa báť, môžte poriadne. Čím viac prasklín, tým hustejší a efektnejší vzor.
- 3
Vajíčka s popraskanou škrupinkou vrátime do horúcej vody a keď sú všetky vajíčka pootĺkané, dáme ich opäť všetky variť (skontrolujeme, či sú všetky celé pod vodou) spolu so sáčkami čierneho čaju. Voda je o chvíľu čierna od čaju a krásne vonia. spolu so sáčkami čierneho čaju. Voda je o chvíľu čierna od čaju a krásne vonia.
- 4
Po 4 minútach varenia môžeme nechať trochu vychladnúť. Vajíčka zlejeme, čaje vyhodíme, vajíčka ošúpeme a opláchneme pod vodou.
- 5
Dno misky vystelieme šalátom, do stredu uložíme vajíčka, okolo malé rajčinky, papriky... Podľa chuti a estetického cítenia. Príloha: čerstvý chlebík s maslom a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladám do KK, lebo niekedy zúfalo rozmýšľam čím pohostím návštevu keď je už na schodoch a nič ma nenapadá. Vďaka.