Mousse au chocolate

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Mousse au chocolate
Foto: myshull

Pamätáte si tú skvelú pochúťku, ktorá nanešťastie vymizla z obchodov? že "AHA"? tak toto s čistým svedomím môžme nazvať "domáce AHA". Výborné čokoládové odreagovanie :)

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
150 g
1 dl
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddeľte žĺtka od bielok a bielka vyšľahajte s cukrom na pevnú penu. V hrnci nechajte roztopiť čokoládu, pridajte 2 žĺtka a mlieko. Nechajte zmes zohraiť, ale nesmie vrieť. Zľahka vmiešajte penu z bielok do čokoládovej zmesi. Vyšľahajte smotanu na šľahačku a primiešajte do zmesi. Nechajte v chladničke po dobu 24 hodín a potom podávajte.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Krémy

Diskusia k receptu

sjuz
...skôr našťastie...samá chémia. A preto tomuto domácemu dávam palec hore:)
babidka
Vraj "Nechajte v chladničke po dobu 24 hodín a potom podávajte. " To urcite ! jedine ze by na tej pene jedovate hady sycali :-))) Kto by vydrzal 24 hodin ked ma v chladnicke taku dobrotu ? Ja teda nie ...:-)Zjem ju hned , ako trosku schladne .
marika21
Bola to dobrotka. Vyrábali to v Nitre. Škoda , že to vymizlo.
hadik
@Monika168 (9.7.2017 14:43)

Jasné, že môžeš, dobré je aj ako pleťová maska, skús a ani mejkap už nebude teba.