Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách
Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z toho tento recept...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
5 ks |
|
4 - 5 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 kocka |
|
|
|
|
|
1 dcl (alebo iné biele víno) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Morčacie stehno zbavíme kože a šliach a naporcujeme na malé rezníky. Jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Huby pokrájame na plátky, paradajky na väčšie kúsky a cibuľu na drobno. Bujónovú kocku rozpustíme vo vriacej vode, cca 2 dcl.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej a rezníky na rýchlo opečieme z oboch strán, opečené rezne vkladáme do hrnca, v ktorom sa budú dusiť. Vo výpeku opečieme cibuľu, pridáme huby. Keď pustia šťavu, pridáme aj paradajky a po minútke všetko prilejeme k mäsu. Pridáme víno. Zalejeme vriacim rozpusteným bujónom a podľa potreby dolejeme čistou vriacou vodou len do tej výšky aby boli rezne ponorené. Premiešame a necháme prikryté variť na slabom ohni približne 1 a pol hodiny. Občas premiešame.
- 3
Mäsko je šťavnaté, jemnej chuti a na jazyku sa rozpadáva. Podávame so zeleninovým šalátom, poprípade s ryžou natural. Dobrú chuť
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu