Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách

nikusa25 - bez fotkynikusa25, 22. februára 2014

Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z toho tento recept...

3
porcie
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
5 ks
4 - 5 ks
1 ks
1 kocka
1 dcl (alebo iné biele víno)




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno zbavíme kože a šliach a naporcujeme na malé rezníky. Jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Huby pokrájame na plátky, paradajky na väčšie kúsky a cibuľu na drobno. Bujónovú kocku rozpustíme vo vriacej vode, cca 2 dcl.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej a rezníky na rýchlo opečieme z oboch strán, opečené rezne vkladáme do hrnca, v ktorom sa budú dusiť. Vo výpeku opečieme cibuľu, pridáme huby. Keď pustia šťavu, pridáme aj paradajky a po minútke všetko prilejeme k mäsu. Pridáme víno. Zalejeme vriacim rozpusteným bujónom a podľa potreby dolejeme čistou vriacou vodou len do tej výšky aby boli rezne ponorené. Premiešame a necháme prikryté variť na slabom ohni približne 1 a pol hodiny. Občas premiešame.

  3. 3

    Mäsko je šťavnaté, jemnej chuti a na jazyku sa rozpadáva. Podávame so zeleninovým šalátom, poprípade s ryžou natural. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia