Morčacie rezne

Autor receptu: sonkap

už neviem kedy som to robila prvý rát,ale osvedčil sa a robím ho len na Vianoce

45 minút
príprava

Postup

  1. Morčacie prsia naklepeme a upečieme na panvici na hotovo.Osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok(ale jemne,aby neprebil chuť mäsa), alebo 2 rozdrvené klinčeky.Uložíme na teplé miesto. Takto pripravené môžeme dokončiť na dva spôsoby,ale určite ich je viacej.
  2. Ja som vymyslela dve Vianočné možnosti. 1.) Na teplé mäso položíme hemendex, polku broskyne,zapečieme 5 - 6 minút, tesne pred koncom položíme plátok syra a dopečieme len toľko aby sa syr rozpustil. 2.) Na teplé mäso naukladáme opražené plátky šampiňónov,prikryjeme syrom,zapečieme a ozdobíme pažítkou.
  3. Použijeme aj výpek. Pridáme 1 PL hladkej múky,300 ml smotany na šľahanie,2 rozdrvené klinčeky,(ale ak sme použili muškátový orech na mäso,tak aj sem ho použijeme).Dochutíme soľou,korením a varíme do zhustnutia. Podávame k tomu ryžu,do ktorej sme pri varení pridali sterilizované šampiňóny. Množstvo šťavy závisí na množstve použitej smotany,(lebo výpeku veľa nezostáva) takže treba prispôsobiť aj pridanie múky. Ja robím veľa šťavy( a hustú), takže dávam 0,5L smotany a 2-3 Pl múky.