Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou fotorecept
Foto: martamm
Toto výborné mäsko som prvý raz jedla u dcéry, ktorá je vynikajúca kuchárka (kto vie po kom?) a hneď som si ho vypýtala, prekvapí Zobraziť celý popisToto výborné mäsko som prvý raz jedla u dcéry, ktorá je vynikajúca kuchárka (kto vie po kom?) a hneď som si ho vypýtala, prekvapí Vás, aký je recept jednoduchý. Mäsko je výborné aj na ďalší deň.
porcie
príprava
na 230-180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájme na plátky, naklepeme, pozor, nesolíme !!!, niva je slaná. Posypeme čiernym korením a opečieme na panvici, aby sa zavrelo, uložíme na pekáč.
-
2
Do kastrólika vlejeme smotanu, do nej rozdrobíme nivu, vytlačíme syr v črievku, posypeme oreganom a okoreníme. Privedieme k varu a miešame, kým sa syr neroztopí.
-
3
Nalejeme na pripravené mäso.
-
4
Zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 230 st. asi na 30 minút, to už budeme cítiť úžasnú vôňu nivy. Potom pekáč odokryjeme a rúru stiahneme na 180 st. Necháme ešte začervenať. Jedlo podávame podľa chuti s varenými, či pečenými zemiakmi, alebo ryžou. Dobrú chuť.
Ešte som premýšľala, ale nemám vyskúšané, že by som dala pod mäso nakrájané zemiaky a piekla by som všetko spolu, mám rada jedlá z jednej nádoby, čo poviete?
Treba skusit, kto ma rad nivu bude spokojny podla mna
tebe syr v črievku zahustil smotanu na krémovejšiu omáčku ako mám ja. Určite sa dajú pridať aj zemiaky, len aby sa všetko pomestilo na plech:-))) pozdravujem
Skús so sójovou smotanou, je hustá, nemá vôbec žiadnu pachuť, Alpro soya Kochcréme alebo Alpro soya Cousine - kyslá, dostať v DMke.
Pochutili sme si doma vsetci!!