Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou fotorecept

martamm - fotkamartamm, 16. novembra 2016
Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou (fotorecept)
Foto: martamm

Toto výborné mäsko som prvý raz jedla u dcéry, ktorá je vynikajúca kuchárka (kto vie po kom?) a hneď som si ho vypýtala, prekvapí Vás, aký je recept jednoduchý. Mäsko je výborné aj na ďalší deň.

4
porcie
30 minút
príprava
30+10 minút
na 230-180 °C

Suroviny

750 g (alebo kuracie)
1 téglik
1 ks
1 trojuholník

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájme na plátky, naklepeme, pozor, nesolíme !!!, niva je slaná. Posypeme čiernym korením a opečieme na panvici, aby sa zavrelo, uložíme na pekáč.

    Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kastrólika vlejeme smotanu, do nej rozdrobíme nivu, vytlačíme syr v črievku, posypeme oreganom a okoreníme. Privedieme k varu a miešame, kým sa syr neroztopí.

    Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nalejeme na pripravené mäso.

    Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 230 st. asi na 30 minút, to už budeme cítiť úžasnú vôňu nivy. Potom pekáč odokryjeme a rúru stiahneme na 180 st. Necháme ešte začervenať. Jedlo podávame podľa chuti s varenými, či pečenými zemiakmi, alebo ryžou. Dobrú chuť.
    Ešte som premýšľala, ale nemám vyskúšané, že by som dala pod mäso nakrájané zemiaky a piekla by som všetko spolu, mám rada jedlá z jednej nádoby, čo poviete?

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Ja som už raz takéto niečo jedla, bolo to asi pred 20-timi rokmi u niekdajšej priateľky :) Vtedy mi to veľmi chutilo, teraz som si na toto jedlo spomenula, ja ho robiť nemôžem, kôli manželovi, nemôže smotanu...inak by som spravila, možno kôli spomienke :)
Verím, že je jedlo výborné a mäsko je určite šťavnaté :) Niekedy vyskúšam, nakoľko mi z morky pomaly ubúda ..... ďakujem za recept
Zapecene doma tiez mozeme :) na veceru som robila zapekanu brokolicu so zemiakmi. Maso ja nejem, ale rada sa inspirujem aj u masovych jedal. Niva sa mi paci v tomto recepte velmi. Mate u mna patku ;)
@Violeta (16.11.2016 19:31)

Skús so sójovou smotanou, je hustá, nemá vôbec žiadnu pachuť, Alpro soya Kochcréme alebo Alpro soya Cousine - kyslá, dostať v DMke.

Pridaj komentár k receptu: