Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 29. apríla 2012
Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept)
Foto: zdezda

Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, nie drahá a naozaj chutná v mnohých variáciach.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
0,75 l
3 strúčiky
1 čaj. lyž.
1/2 čaj. lyž.
1 hrot noža
1 hrot noža
1 čaj. lyž.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si prezrela varecháčske recepty z morčacích stehien (namiesto morčacích môžeme použiť aj kuracie stehná), kde som sa poučila najmä o tom, ako sa z nich robí chutná roláda (ibaže na roládku sme nemali chuť). Potom som si spomenula na mierne zaprášenú kuchárku...

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto ingrediencie stačili na supiš papanie a tie som mala :-)

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme vodu + všetky koreniny.

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď voda s koreninami zovrie, pridáme na kocky ( 2x2 cm) pokrájané mäsko a varíme ho, pokým sa voda na 75percent nevyvarí (neodparí ).

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a tu, v tomto momente, môžeme prejaviť svoju kreativitu: -Mäsko so šťavou a super šalátom+ryža -Mäsko so šťavou a super šalátom+zemiačky... ...alebo -Mäsko zo šťavy vyberieme, necháme vychladnúť a ...

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...namočíš do vajíčkovo-strúhankovej zmesi ...

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a vysmažíme :-)

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Počas nádherne, zázvorovo voňavujúceho vyvárania mäska si pripravíme šalátik z toho, čo máme naporúdzi :-)...

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...urobila som s nálevom aj bez ( s vajíčkom )...

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...no a výsledok ste už vlastne videli, nám chutilo všetko :-)

    Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Pekne si to nakombinovala, Zdezdi, páči sa mi to. Tú istú kuchársku knihu mám aj ja, keď bola nová mala som ju v ruke pomaly každý týždeň. Veľmi sa mi páčilo, že recepty v nej sú vybrané tak, aby sa dalo variť zo surovín, ktoré sú dostupné na Slovensku (teda, ktoré boli dostupné pred rokmi, keď kniha vyšla, dnes už na Slovensku kúpite aj hadove droby). A potom sme sa "číny" akosi objedli a kniha, tak ako tá tvoja, pomaly zapadala prachom. Tak ju po tvojom vzore oprášim a niečo zaujímavé v nej vyhľadám.
Aj ja mám túto knihu a tiež ako @sovka62 sme podľa nej doma strašne často varili. Tuším ju zase vytiahnem. Pamätám si, že som milovala také mäsko vypražené v cestíčku a bola k tomu nejaká ananásovo paradajková omáčka......
Veeeeľmi sa ospravedlňujem všetkým, kto ste mi napísali komentáre, že tak neskoro reagujem. Som vám povďačná. Povzbudili, ste ma pri príprave a fotení, niektorých mojich pokusov varenia na dobré papanie a pridávaní sem, na našu Varechu. Vedzte, zabralo mi to takmer celý deň. Určite opäť niečo pridám z tejto fajn knižôčky, verím, že aj sovka i ejta tak urobia :-) Ďakujem ešte raz :-)
milá zdezda, Ty máš radosť nielen z varenia, ale aj z toho, ako to na tanier aranžuješ, pobavilo ma to a z vlastnej skúsenosti viem, že aj pekné a vtipné aranžovanie (neviem , ale vidím paralelu s kvetinami vo váze) podporuje chuť a dobrú náladu stravníkov pri spoločnom obede či večeri, nech ťa neopúšťa Tvoja fantázia. Vďaka

Pridaj komentár k receptu: