Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou

babkamt - fotkababkamt, 18. mája 2011

Rýchla príprava šťavnatého mäska.

4
porcie

Suroviny

60 dkg
1 pl
1 pl
1 čl
Na omáčku:
2 ks zrelé
1 pl
4 ks
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešam med s kečupom,pridám chili a 2 polievkové lyžice oleja. Morčacie prsia rozrežem na 4 kusy,mierne ich vyklepem,osolím a potriem marinádou.V chladničke nechám aspoň 2 hodiny odležať.

  2. 2

    Medzitým si pripravím omáčku.Avokádo rozpolím,vyberiem kôstku,dužinu vydlabem do misky.Hnedˇ ju pokvapkám citrónovou šťavou a vidličkou rozmačkám na kašu. Rajčiny sparím a stiahnem šupku,rozrežem,vyberiem vnútrajšok a dužinu nakrájam na kocky. Rajčiny zmiešam s avokádom,osolím a pridám štipku chili.

  3. 3

    V panvici rozpálim olej a mäso na ňom z oboch strán opečiem. Podávam so zemiakmi alebo zemiakovými kroketami.

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ešte som avokádo nemala ale vždy keď ho v obchode vidím, tak ma láka ho kúpiť, zaujimavý a určite mňamkový recept!
slinky sa mi zbiehajú, aj na mäsko, aj na šalátik, aj na pečené vajíčka v predchádzajúcom recepte:) dobre v tom grobe varíte odtiaľ sa veru netreba do hrobu ponáhľať:)))))