Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: tankaa
Možnože tento recept poznáte,alebo je už aj tu na vareche,ja som ho nenašla ,ale dnes som ich robila,tak sa s Vami o tento recept podelim.
45 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy si dáme múku,spravím si jamku a tam dám cukor na to rozmrvím kvasnice a zalejem teplým mliekom,mechám vykysnút.Ide tam síce kvasok,ale cesto už nekysne.
- Ked nám kvások nakysne pridáme všetky ostatné prísady do cesta a vypracujeme cesto.
- Hned po vypracovaní rozgúlame asi na 1/2 cm a nakrájame na štvorce velkosť podla toho aké chcete mať buchty.
- Tvaroh,cukor a žltka si spolu zamiesame a potom na každú kocku dáme za kávovú lyžičku tvarohu,kto má rád môže si dať aj hrozienka a spravime si bucty.
- Buchty kladieme na pomastený plech do stredu si spravíme jamku,dáme lekvar a posypeme posýpkou,ktorú si spravíme tak že si zmiešame múku maslo a cukor,ale kto robievate koláče posypku si spravte ako ste naučené.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° do zlatohneda.