Mokrý koláč
Autor receptu: matus113
Veľmi chutné. "Mne osobne chutí najviac", si pravdepodobne povie väčšina z vás.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- 150 g cukru uvaríme s 10 polievkovými lyžicami vody, pridáme 150 g palmarínu (alebo Hery), pridáme 5 polievkových lyžíc kakaa, varíme 3 minúty a necháme vychladnúť.
- Rozdelíme 5 vajíčok na bielka a žĺtka. Žĺtka zmiešame so 150 g hladkej múky, práškom do pečiva a 0,5 dcl rumu. Bielka vyšľaháme na sneh, ktorý zmiešame s kakaovou zmesou a zmesou so žĺtkov. Takto pripravené cesto dáme na plech vymastený Herou a posypaný polohrubou múkou. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 až 20 min. Cesto necháme dobre vychladnúť. Vychladnuté cesto polejeme rumom.
- Vyšľaháme šľahačku. 2 tvarohy zmiešame s 10 dkg práškového cukru. Tvaroh rozotrieme na cesto. Potom rozotrieme šľahačku. Vrch posypeme tortovou ozdobou alebo nastrúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na 5 hodín.