Mojito sirup
Mojito sirup
Autor receptu: dorko
Chceli sme si urobiť večer mojito
ako romantickú spomienku na
náš výlet na Kubu, ale plány nám
zmarila naša malá ratolesť.
Ostalo nám veľa mäty a limetiek,
ktoré by bola škoda vyhodiť, tak
som zaimprovizovala a vznikol z
toho výborný sirup, z ktorého
dokáže výborné mojito za pár
sekúnd urobiť aj náš tatík :)
25-30 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Limety vyžmýkame a precedíme. Šťavu dolejeme vodou na celkový objem 1 liter. Dáme do hrnca variť spolu s cukrom. Privedieme k varu a pozberáme penu. Necháme prevrieť asi 2-3 minúty a odstavíme.
- Do prevretého sirupu hneď vložíme umytú mätu a necháme asi 20-25 minút luhovať. Potom nalejeme do zaváraninových fliaš alebo pohárov a vysterilizujeme. Ak budeme konzumovať najbližší týždeň, sirup vydrží aj bez sterilizovania v chladničke.
- Hotový sirup už len nalejeme do pohára s ľadom, pridáme stonku mäty a koliesko limety na ozdobenie a dolejeme sódou. Samozrejme, pre dospelákov dolejeme ešte 1/2 dcl bieleho rumu :)