Moje naj pagáčiky

jajabub23 - fotkajajabub23, 7. novembra 2014

Tento recept mam od moje svagriny ,su naozaj dobre .

150
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 250 °C

Suroviny

kg 1
kg 1
kg 1




Postup

  1. 1

    Suroviny znetieme urobime 4 bochniky ,ktore rozvalkame a preložime ako listkove cesto s prava do lava a shora nadol .uplne jednoduche .dame do mikrotenoveho sačku a do chladničky od vecera do rana

  2. 2

    Rano možme piect .rozvalkame postupne kazde cesto s ktoreho vykrajujeme pagačiky ja robim aj srdiečka je to pekne na oko aj na tanieriku pre hosti .nepotierat su mastne dost iba posypeme kminom sezamom makom alebo hrubou solou .Možme aj posolit povrchu.

  3. 3

    Su vyborne k vinu ked dobre osolime budu chutit .MNAM ..Ja robim pol davky lebo je ich vela .okolo 80 ks

Diskusia k receptu

radost
myslím si-že je v recepte chyba..neuverím-že kilo tuku..najviac pol kila..asi..si myslím..aj údaj o kyslej smotane ma mätie..
oprav..prosím..
frona
v množstve tuku a smotany sa asi chybička vloudila.....a žiadny prášok do pečiva či kvasnice? Načo potom to prekladanie?
lianka
To sa mi nezdá, že by stačilo na l kg múky l Hera a jedna smotana. To by sa nedalo zmiesiť.
jajabub23
ludkovia ved skuste ja som ich robila dnes su mna aj ked sa to zda ze su mastne ale treba skusit .. zdvihli sa krasne asu mnam ..
jerica
? kilo smotany a kilo HERY, nuž, budiš, nepopieram, nemala by som ani odvahu vyskúšať, aj keď ti verím.
pusta
myslím, že recept je správny, čiastočne mi to pripomína recept na bryndzové pagáčiky. je tam tiež pomer 1:1:1 a žltok či vajce byť vôbec nemusia. tento istý pomer je veľmi správny, cesto je dosť mastné a musí aj pekne lístkovatieť, smotana zas drží tvar.
sobne by som dala maslo, ale to už je mimo tohoto výborného receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia