Moje bratislavské rožky
Autor receptu: sonkap
Na prípravu je super, čo dnes pri "ubehanej" dobe pomôže každej gazdinej. A hlavne sa mi to konečne podarilo skôr odfotiť, ako mi ich zjedli.:)
40 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Preosejeme múku, pridáme soľ, kvasnice, cukor a nakrájame palmarín.
Pomocou teplého (nie horúceho) mlieka zmiesime na mierne tuhé cesto, rozdelíme si ho na 3 časti. NEČAKÁME NA KYSNUTIE !!!!
Vyvaľkáme na hrúbku 2-3mm,nie tenšie,lebo cesto po upečení zostane tvrdé. Nakrájame na obdĺžniky (kto aké chce, ja robím rôzne veľkosti). Jednu stranu obdĺžnika "nastrapkám" (viď obrázok) potom naplním plnkou zatočím.
Potrieme vajcom a na vymastenom plechu upečieme na 180 stup.
- Plnka musí byť hustá,inak vytečie.
Takže najlepšia je : Orechová: orechy+cukor zabariť mliekom
Maková: mak+cuko zabariť mliekom
Alebo slivkový lekvár,vtedy musím rožok celkom uzavrieť,aby náhodou lekvár nevytiekol na plech.
Dnes som skúsila dať ako plnku nutelu a stočila som ich do "buchtičky", boli super. Ale na odfotenie nezostala ani jedna.
- Dobrú chuť :)