Moje bratislavské rožky

Autor receptu: sonkap

Na prípravu je super, čo dnes pri "ubehanej" dobe pomôže každej gazdinej. A hlavne sa mi to konečne podarilo skôr odfotiť, ako mi ich zjedli.:)

40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Preosejeme múku, pridáme soľ, kvasnice, cukor a nakrájame palmarín. Pomocou teplého (nie horúceho) mlieka zmiesime na mierne tuhé cesto, rozdelíme si ho na 3 časti. NEČAKÁME NA KYSNUTIE !!!! Vyvaľkáme na hrúbku 2-3mm,nie tenšie,lebo cesto po upečení zostane tvrdé. Nakrájame na obdĺžniky (kto aké chce, ja robím rôzne veľkosti). Jednu stranu obdĺžnika "nastrapkám" (viď obrázok) potom naplním plnkou zatočím. Potrieme vajcom a na vymastenom plechu upečieme na 180 stup.
  2. Plnka musí byť hustá,inak vytečie. Takže najlepšia je : Orechová: orechy+cukor zabariť mliekom Maková: mak+cuko zabariť mliekom Alebo slivkový lekvár,vtedy musím rožok celkom uzavrieť,aby náhodou lekvár nevytiekol na plech. Dnes som skúsila dať ako plnku nutelu a stočila som ich do "buchtičky", boli super. Ale na odfotenie nezostala ani jedna.
  3. Dobrú chuť :)