Foto: jazavka
Tento recept som dostala od mojej tety, doteraz som tekvicu zúžitkovala väčšinou na prívarok a semienka na polievku. Pre niekoho môže byť nezdravou, lebo Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej tety, doteraz som tekvicu zúžitkovala väčšinou na prívarok a semienka na polievku. Pre niekoho môže byť nezdravou, lebo tam ide dosť veľa slaninky, ale je veľmi chutná a sýta.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokrájame si slaninku na menšie kúsky, opražíme ich, zlejeme masť zo slaniny do hrnca, kde budeme variť polievku a opražíme na nej cibuľku, ktorú poprašíme červenou mletou paprikou.
-
2
Tekvicu si očistíme, postrúhame na slížiky, pridáme k cibuľke, málo osolíme (pozor, slaninka je dosť slaná), pridáme cesnak a podusíme do mäkka. V hrnčeku si v pol litri mlieka rozšľaháme hladkú múku (každý podľa množstva polievky - 1-až 2 PL) a zmes pridáme k podusenej tekvici. Polievka má byť taká hustejšia. Nakoniec pridáme opraženú slaninku. Kto má rád môže pridať aj kôpor, ale u nás okrem mňa ho nikto nechce. V pôvodnom recepte tiež nie je. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu