Moja milovaná tekvicová polievka

jazavka - fotkajazavka, 27. augusta 2013
Moja milovaná tekvicová polievka
Foto: jazavka

Tento recept som dostala od mojej tety, doteraz som tekvicu zúžitkovala väčšinou na prívarok a semienka na polievku. Pre niekoho môže byť nezdravou, lebo Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej tety, doteraz som tekvicu zúžitkovala väčšinou na prívarok a semienka na polievku. Pre niekoho môže byť nezdravou, lebo tam ide dosť veľa slaninky, ale je veľmi chutná a sýta.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-700 g
1 ks
10-15 dkg
1/2 l
2 PL
 podľa potreby
1 ČL
2 strúčky




Postup

  1. 1

    Pokrájame si slaninku na menšie kúsky, opražíme ich, zlejeme masť zo slaniny do hrnca, kde budeme variť polievku a opražíme na nej cibuľku, ktorú poprašíme červenou mletou paprikou.

    Moja milovaná tekvicová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu si očistíme, postrúhame na slížiky, pridáme k cibuľke, málo osolíme (pozor, slaninka je dosť slaná), pridáme cesnak a podusíme do mäkka. V hrnčeku si v pol litri mlieka rozšľaháme hladkú múku (každý podľa množstva polievky - 1-až 2 PL) a zmes pridáme k podusenej tekvici. Polievka má byť taká hustejšia. Nakoniec pridáme opraženú slaninku. Kto má rád môže pridať aj kôpor, ale u nás okrem mňa ho nikto nechce. V pôvodnom recepte tiež nie je. Prajem dobrú chuť.

    Moja milovaná tekvicová polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

laurisia
U nás sa robí tekvicová vždy na slaninke a ja na slaninke nič nezdravé nevidím :-) Aj keď môj recept je trošku iný.
neposed
taka dobra skaninka je isto zdravsia ako parok, ale nakoniec komu co chuti
boxik
Prečo nezdravá , my čo jeme normálne trochu slaniny nepokladáme za žiadny prehrešok a takej tekvičke to nemôže uškodiť.
marta23
Práve som ju dovarila. Ale nie je to trochu veľa 20 strúčikov cesnaku do tejto polievky? Aké množstvo polievky je na tých 20 strúčikov cesnaku? Ja dávam tak max.2 strúčiky. ďakujem za odpoveď.
jazavka
jéééj, chyba, hneď to opravím, jasné, že 2 stručky..
sracz
... a na takýto druh polievok, milá @jazavka som doslova "vysadený", rád ich pripravujem a jem už dlhé desaťročia!!! Vrelo aj tú Tvoju odporúčam všetkým, ktorí majú radi zdavé krémové polievky. Od istého času som "nabehol na finále" bez múky, ktorú nagradzujem strúhaným zemiakom. Vynikajúca je aj kombinácia s tuctom krutónov a pár mesiačikmi zrelého avokáda! Hneď tá ďalšia bude podľa Teba. Srdečne Ťa pozdravujem, tak ako aj naše Košice, VS Bameg City!!! -:)))
mijaita
Do dynove polevky nedavam ani mleko ani mouku, ale sojovou smetanu italskou Gran Cucina. Lahodna, netucna, husta. doporucuji vyzkouset
apik
A dostat tu smotanu aj na sk? Nepoznam tak sa pytam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia