Moja ďalšia ovocná torta
Foto: sonulienka
Možno Vás už unavujem s mojimi ovocnými tortami. Ale robila som s tvarohovým krémom so želatínovým stužovačom, tak si to sem dávam práve preto, Zobraziť celý popisMožno Vás už unavujem s mojimi ovocnými tortami. Ale robila som s tvarohovým krémom so želatínovým stužovačom, tak si to sem dávam práve preto, aby nezapracovala moja "skleróza"..... . Ako som postupovala.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Korpus: | |
12 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
12 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Poťah: | |
250 ml |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Ovocie drobné: | |
|
|
|
|
100 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Postup na pečenie korpusu nepridávam znovu. Tak, ako som už písala aj minule, to už tu mám. Robila som vo forme priemer 28 cm. Piekla som tri korpusy nasledovne: Vyšľahala som si 4 bielky so 4 polievkovými lyžicami kryštálového cukru do tuha, pridala žĺtky, prešľahala a na koniec som pridala 2 polievkové lyžice polohrubej múky a 2 polievkové lyžice hladkej múky rozmiešané s jednou polievkovou lyžicou kakao a 2 čajovými lyžičkami PDP. Dobre som zamiešala, aby sa mi to spojilo a vyliala som do formy, do ktorej som na spodok dala papier na pečenie a boky trochu vymastila. Piekla na 200 stupňov asi 25 minút. Ale to si už každá svoju rúru poznáte. Toto som zopakovala ešte dva krát, aby som mala tri korpusy a nemusela jeden veľký prekrajovať. Nikdy sa mi to pekne nepodarilo a takto mám pokoj.
- 2
Medzi tým som si urobila krém nasledovne: Vyšľahala som si do tuha šľahačku s práškovým a vanilkovým cukrom, potom som pridala mascarpone a tvaroh a ručne som to dobre premiešala, aby sa mi to dobre spojilo. Želatínový stuťovač som robila podľa návodu, na jeden sáčok ide 100 ml vlažnej vody, vysypala som do nej želatínu a asi 1/2 minúty dobre metličkou vyšľahajte a po lyžiciach pridávajte do krému.
- 3
Korpus som si natrela trochu marhuľovým džemom, tu si môžete dať, aký chcete to je jedno a začala som dávať krém. Na krém som dávala pokrájané jahody a znovu krém. Dala ďalší korpus a zopakovala som to isté. Na vrch som dala tretí korpus a ten som potrela aj boky poťahom, ktorý som si urobila z mascarpone, šľahačkou a želatínovým stužovačom, do ktorého som pridala 1 vanilkový cukor a 1 PL práškový cukor.
- 4
Ozdobila som nasledovne: Rozpustila som si 100 g.čokoládu, pridala 1 PL olej a poliala tortu. No a začala ukladať ovocie a čokoládové guličky. A na koniec som ozdobila som mátovými lístočkami. Hotovo. Torta sa páčila, lem dúfam, že im bude aj chutiť.
- 5
Ďalší pohľad.
- 6
No a ako som už dala do nápadov robila som ešte dve plienkové torty - kuk tu je obrázok.
- 7
Už len dúfam, že sa bude páčiť a torta chutiť.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
neviem či si videla obrázok ktorý som pridala ale ak nie nech sa páči.
Torta v reze ktorú mi ale poslali mobilom. Nie je to dobrá foto ale aspoň niečo.
Dobry den, mam taky mensi technicky problem kupila som zelatinu, ale teraz neviem ci mam dat do kremu dve balenia,alebo dva kusy....za kazdu radu dakujem